Elrendelték a XVIII. kerületi késelő letartóztatását

A gyanúsított elfogása után tagadta az emberölést. Azt mondta, sokkot kapott a vér látványától és azért menekült el.

A közlemény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztálya büntetőeljárást folytat emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Norbert 23 éves budapesti lakossal szemben.

A gyanúsítottat a rendőrök a Budapest XVIII. kerületében lévő Ráday Gedeon utca és Fedezék utca kereszteződésénél február 9-én elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt fogták el.

A férfi a gyanú szerint kedd este többször megszúrt késsel egy középkorú férfit, aki belehalt sérüléseibe. A támadó elmenekült a helyszínről.

A rendőrség az eset után emberölés gyanúja miatt kezdte keresni B. Norbertet és egy 21 éves budapesti nőt. Szintén keresték a JAX-333 forgalmi rendszámú sötét BMW-t.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Terdik Tamás, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese arról beszélt, hogy B. Norbert azt állítja, egy másik férfi követte el a bűncselekményt a XVIII. kerületben, ő pedig sokkot kapott a vér látványától, ezért hajtott el a középkorú férfi gépkocsijával. Terdik Tamás kérdésre válaszolva elmondta: a gyanúsított bizonyíthatóan megpróbálta betuszkolni áldozatát a kocsiba, ám nem járt sikerrel, és erre magyarázattal sem szolgált.