Elsőre őrült ötlet: elfoglalhatják a laktanyákat az ausztriai határsértők

Eddig a védelmi minisztérium biztonsági okokra hivatkozva elutasította az ötletet.

 
Eközben Salzburg városa online petíciót indított, hogy a kormány nyissa meg a város nyugati részében lévő Schwarzenberg kaszárnyát és egyúttal szüntesse meg a sátorban való elhelyezést. Kedd délelőttig csaknem 1200-an támogatták a kezdeményezést, amelyet
eddig a védelmi minisztérium biztonsági okokra hivatkozva elutasított.
Ugyanakkor mivel megtelnek a sátortáborok, hamarosan sor kerülhet az intézkedésre. A traiskircheni polgármester szerint a város már megtelt, és utalt azokra az értesülésekre, miszerint a táborban már 3500-an vannak a múlt heti 3200 után. A Karintiában és Burgenlandban múlt hét végén felállított sátortáborok kezdenek megtelni. A tartományi rendőrség tájékoztatása szerint a táborban nagyon meleg van, a sátrakban olykor már 45 fokot is mértek.
 
Reinhold Mitterlehner osztrák alkancellár és Johanna Mikl-Leitner belügyminiszter kedden nyomatékosították, hogy támogatják a sátortáborok mielőbbi felszámolását és a menekültek állandó szálláson való elhelyezését.

Elosztóközpontok létesülnek

Elosztóközpont létesítéséről állapodott meg a belügyminisztérium és Karintia tartománya. Egy tavaly ősszel kötött és július 20-án érvénybe lépő megállapodás szerint kilencből hét tartományban létesül elosztóközpont a belügyi tárca közleménye szerint.

Zöldségeket beszél az “osztrák Kétfarkú Kutyapárt” is

A Zöldek pártja eközben plakátkampányba kezdett a menekültek elfogadásáért és az emberi bánásmódért.