Eltérítettek egy repülőgépet – Máltán tartják fogva a 118 túszt

Máltán szállt le a repülőgép, 25 utast már elengedtek a gépeltérítők.

A legfrissebb:

Hatvanöt utast elengedtek a légikalózok kora délután a pénteken Máltára térített líbiai repülőgépből - közölte újabb Twitter-bejegyzésében Joseph Muscat máltai miniszterelnök.

A kormányfő korábban megerősítette, hogy a repülő felrobbantásával fenyegetőző légikalózok szabadon engedik a nőket és gyermekeket a gép 111 utasa közül.

Az elengedett utasok szerint a két légikalóznál kézigránátok vannak, de nem világos, hogy mit követelnek - közölte a kormányfő.

Az Afriqiyah Airways líbiai légitársaság belföldi, eredetileg Szabhából Tripoliba tartó gépe, egy Airbus A320-as a máltai főváros nemzetközi repülőterének leszállópályáján áll. A gépeltérítőkkel az ENSZ által elismert líbiai kormány segítségével tárgyaltak.

Korábban írtuk:

A gép már leszállt a máltai repülőtéren.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=hywviI24RA8 autoplay:0]

A gépeltérítés tényét megerősítette Joseph Muscat máltai miniszterelnök a Twitteren közölt üzenetével.

A Times of Malta című lap értesülése szerint a gépeltérítő azt közölte, hogy van nála egy kézigránát. Arról egyelőre nem tudni semmit, hogy mit követel, de ha teljesítik a kérését, az utasokat hajlandó szabadon engedni. Azt állítja, hogy Moamer Kadhafi néhai líbiai diktátor híve.

Az utasszállító repülőgép a leszállópályán áll, hajtóművei járnak, és katonák veszik körbe nagyobb távolságból, egyelőre senki nem ment közel a géphez. A portálra feltett videón látszik, hogy mozgás van a pilótafülkében.

[video:http://www.timesofmalta.com/articles/view/20161223/local/hijacked-libyan-plane-lands-in-malta.634664 autoplay:0]

A líbiai gép Szebha városból indult és Tripoliba kellett volna repülnie.