Emelni kell a magyarok bérét! Nemzetközi színtéren is lobbizik a Jobbik

Adócsökkentést és nemzetközi összefogást sürget a Jobbik.

Ennek következtében euróban nemhogy bérfelzárkózás nem történt, hanem leszakadtak a magyar munkabérek más országokéhoz képest.
 
A politikus elmondta: a dolgozói béremelés a magyar gazdaság egyik megoldatlan problémája. Nem kis részben azért hagyják el az országot tömegesen a munkavállalók, mert az itteni bérükből nem tudnak megélni, fizetni a csekkeket, költségeket.
 
A Jobbik Dunakilitin tartott frakcióülésén úgy határozott, hogy az őszi kampánytémáik egyik legfontosabb eleme a dolgozói béremelés kérdése lesz
 
- árulta el Volner. Az ellenzéki párt ennek érdekében javaslatcsomagot dolgoz ki, és parlamenti vitanapot kezdeményez.
 
A Jobbik úgy látja, a béremelésekre a költségvetésben jelenleg is van mozgástér.
 
Ennek egyik oka a javuló nemzetközi környezet, hiszen a FED expanziói miatt az USA-ban, majd több országban, így hazánkban is csökkent a jegybanki alapkamat és az államadósság mértéke is. Volner szerint az MNB alapítványok százmilliárdos költéseinek visszafogásából is juthatna béremelésekre, ahogy a korrupció visszaszorítása is további lehetőségeket biztosítana rá.
 
Az ellenzéki párt célja, hogy a személyi jövedelemadó kulcsa egy számjegyűre csökkenjen - mondta Volner, majd hozzátette: fontos látni, hogy ők a kormánnyal ellentétben termelést támogató adórendszert vezetnének be, mely az iparba, a mezőgazdaságba, a kutatás-fejlesztésbe és a turizmusba összpontosítaná az adóbevételeket.
 
A Jobbik célja az is, hogy nagy arányú adókedvezménnyel hazahozza külföldről azokat, akiknek csak néhány tíz vagy százezer forint hiányzott ahhoz, hogy Magyarországon maradjanak.
 
Az ellenzéki párt emellett eltörölné vagy nagy arányban csökkentené a minimálbér személyi jövedelemadóját is. Volner rámutatott: a minimálbér adóterhelése jelenleg az OECD-országok között az egyik legmagasabb, ezáltal pont a legalacsonyabb keresetű embereket bünteti legjobban a Fidesz gazdaságpolitikája.
 
Volner végül elmondta: céljaik eléréséhez nemzetközi kezdeményezéssel szeretnének élni, akár az EU színterén. Ennek keretében összefogásra szólítanának fel képviselőket, országokat annak érdekében, hogy a kelet-európai bérfelzárkózás minél szélesebb körben megvalósulhasson.