Emma, a vihar bekeményített, a dublini reptér elesett, budapesti járatok is érintettek

Tavaszi tél.

A dublini repülőtér a Twitteren közölte, hogy a repülőtér csütörtök után pénteken is zárva marad, egy repülőgépet sem tudni indítani, vagy fogadni. A Ryanair már közölte, hogy az összes dublini, corki, kerry-i, knocki és shannoni járatát törölte, az utasokat pedig e-mailben és SMS-ben értesítették - írta meg az AIRportal.hu.

Az Emma névre keresztelt vihar nyomában Nagy-Britannia egyes helyein fél méternyi hó hullott, Londonban, és Glasgowban még ma is fennakadásokra kell számítani. 

Az EUROCONTROL péntek reggeli helyzetjelentése szerint London és Brüsszel környékén jelenleg 30 perc körüli késéssel kell számolni a légiközlekedésben.

Amszterdamban, Londonban, Edinburghben, Barcelonában, Genfben korlátozzák az érkező gépek forgalmát, ezért ezeken a repülőtereken késésekre kell számítani.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint eddig három budapesti járatot töröltek a légitársaságok: nem közlekedik a Ryanair 1025-ös és 1026-os, valamint 1023-as és 1024-es dublini, valamint a British Airways 868-as és 869-es londoni járata sem.

Csütörtökön Nyugat-Európában csak a havazás miatt több, mint kétezer járatot kellett törölni.