Ennyire béna trafikrablás is ritkán adódik

Villával próbált kirabolni egy dohányboltot egy férfi Budapesten, de az eladó észrevette a trükköt.

A VIII. Kerületi Ügyészség rablás bűntett kísérlete miatt vádiratot nyújtott be egy 25 éves férfival szemben, aki a vád szerint tavaly júniusban egy villával próbált meg kirabolni egy budapesti trafikot.

Igen, egy villával.

A vádirat szerint a vádlott 2015. június 01-jén a kora reggeli órákban kábítószertől befolyásolt állapotban bement a VIII. kerület, Baross utcai dohányboltba azért, hogy a bevételt megszerezze.

A vádlott először cigarettát kért az üzlet eladójától, aki ezért a vádlottnak hátat fordítva a polcok felé fordul, a férfi pedig ezalatt elővett a ruházatából egy villát. Amikor az eladó visszafordult a pult felé, a vádlott a villával fenyegetve az aznapi bevételt követelte úgy, hogy a villa nyelét előrefelé tartva olyan hatást keltett, mintha kés lenne nála.

Az eladó megrémült a vádlott kezében tartott fém tárgytól és közölte vele, hogy korán reggel csak kevés pénz van a kasszában, a vádlott azonban továbbra is pénzt követelt. A sértett eközben észlelte, hogy az elkövető valójában nem kést tart a kezében, és ekkor megnyomta a helyiségbe szerelt riasztó gombját. A vádlott a riasztó megszólalása után elhagyta az üzletet.

A cselekménnyel veszélyeztetett érték 40.000 forint volt.

A kerületi ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit - más bűncselekmények mellett - rablás bűntettének kísérletével vádolja, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.