Az ENSZ felszólította Orbánékat, hogy vonják vissza a Stop Sorost

Vajon mikor jön válaszul a "Stop ENSZ"?

Az UNHCR közleményében komoly aggodalmának adott hangot amiatt, hogy elfogadásuk esetén a javaslatok létfontosságú segítségtől és ellátástól fosztanának meg otthonuk elhagyására kényszerült embereket, és

tovább szítanák a feszült közhangulatot és a növekvő idegengyűlöletet.

Az UNHCR különösen aggódik amiatt, hogy a törvénycsomagban foglaltak azok ellen irányulnak, akik pusztán emberségből segítenek a menedéket keresőkön.

"Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy hagyjon fel minden olyan intézkedéssel, amely még sebezhetőbbé tenné azokat az embereket, akik egyszerűen biztonságot keresnek"

- áll a hivatal közleményében.

Mi pedig már csak arra lennénk kíváncsiak:

mikor készül külön törvény arra vonatkozóan is, hogy az ENSZ ne fogalmazhasson meg kritikát Magyarországgal és annak mindenkori Fidesz-kormányával kapcsolatban, illetve mikor állítjuk már meg végre New Yorkot...

Ahogy arról az Alfahír is beszámolt, a Fidesz-kormány kedden nyújtotta be a Stop Sorost az Országgyűlésnek:

Megszülték végre a Stop Sorost és az alaptörvény hetedik módosítását

Orbán Viktor ígéretének megfelelően megérkeztek a nyár slágerei. Az alaptörvény-módosítás szövegét ITT olvashatja, a Stop Soros szövegét pedig ITT.Cikkünk folyamatosan frissül.A Jobbik szóvivője, Jakab Péter lapunknak néhány órával korábban arról beszélt, hogy a pártja egyelőre tájékozódik, és megvizsgálja a szövegeket, mert az Orbán-kormány bevándorlással kapcsolatos álláspontja "percről percre változik".