Érden a rabszolgatörvény elleni tiltakozókra kapcsolták a közvilágítást

Humánus.

Mondjuk, ez kétségkívül humánusabb, mint egy lovasroham, de azért még sem túl európai.

Egyébként az érdi Közéleti Kerekasztal számolt be az esetről a Facebook oldalán (további videókért, beszámolókért kattintson ide)

Frissítés: az Érdi Városfejlesztési Kft. közleménye

"A mai napon bejelentett demonstráció zajlott Érd Megyei Jogú Város központjában, a Főtéren. Amikor kollégáim ellenőrzést tartottak a területen, észlelték, hogy ismeretlenek rácsatlakoztak a Városfejlesztő Kft. mért elektromos vezetékére. A Főtér az Érdi Városfejlesztési Kft. kezelésében van, ott valamennyi közműért, azok biztonságos használatáért ő felel.  A szakadó esőben elkérték munkatársaim a csatlakoztatott eszközök érintésvédelmi jegyzőkönyvét. Mivel ezen papírok nem álltak rendelkezésre, tájékoztatták az illegális csatlakozókat, hogy a közvetlen életveszély elkerülése érdekében kénytelenek lesznek az elektromos rendszerből az egész Főteret kizárni. Mivel az illegális csatlakozást nem szüntették meg, társaságunk az áramszolgáltatást a rendezvény végéig szüneteltette. Mivel munkatársaim a közvetlen életveszélyt percek alatt elhárították és az illegális áramvételezést megszüntették jelenleg nem tervezzük rendőrségi feljelentés megtételét az ügyben. Elnézését kérjük minden érdinek, aki ebben a két órában nem tudta rendeltetésszerűen használni a Főteret és gyönyörködni az ünnepi díszkivilágításban".

Kazincbarcikán forgalomlassító akció volt, arról pedig itt olvashat:

A fideszes rabszolgatörvény elleni tiltakozások országos méretűvé nőttek, és láthatóan még nem vesztettek a lendületükből.