Éremesély nyíltvízi úszásban, elkezdődik a kajak-kenu, negyeddöntőt játszanak női vízilabdázóink

Nem lesz sűrű nap, de azért lesz miért izgulni. 

14 órától a női 10 km-es nyílt vízi úszásra kerül sor, ahol rögtön két hölgy – Risztov Éva és Olasz Anna - képviseli a magyar színeket.
 
Risztov a szám címvédője, így ezúttal is mindenképpen az esélyesek közé sorolható,
 
ráadásul nincs is rossz formában: a júliusi hollandiai Európa-bajnokságon harmadikként ért célba, igaz, akkor pályatévesztés miatt kizárták. Rióban a sportág medencés változatában is rajthoz állt 800 méter gyorson 14. lett.
 
Másik versenyzőnk, Olasz Anna éremszerzése Risztovéval ellentétben meglepetés lenne, de a pontszerző helyek valamelyikére odaérhet. A tavalyi kazanyi világbajnokságon 11. helyen végzett, így éppen lemaradt a kvótát érő 10. helyről – amit egyébként éppen Risztov szerzett meg akkor. A Nemzetközi Olimpiai bizottság egy orosz úszónőt viszont doppingvétség miatt kizárt, így Olasz Anna egy hellyel előrébb került a rangsorban, és kevéssel a riói játékok kezdete előtt megkapta a jogot az indulásra.
 
A nyílt vízi úszók viadalával párhuzamosan
 
egy igazi magyar sikersportág, a kajak-kenu küzdelmei is megkezdődnek.
 
14 órától C-1 1000 méteren Vasbányai Henrik, K-2 500 méteren a 30. születésnapját tegnap ünneplő Szabó Gabriella Kozák Danutával párban, K-1 200 méteren az 5. olimpiáján szereplő Douchev-Janics Natasa, K-1 1000 méteren pedig Kopasz Bálint indul az előfutamokban. Innen a középfutamokba juthatnak a résztvevők, ezekre szintén ma délután 15 óra és 16:30 között kerül sor. A döntőket holnap rendezik.
 
15 órától a birkózócsarnokban Lőrincz Viktorért izgulhatunk, a 26 éves kétszeres vb-bronzérmes sportolóra a kötöttfogásúak 85 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőben az örmény Makszim Manukjan vár, akinek legjobb eredménye egy Európa-játékokon elért ötödik hely, viszont 2014-ben a finnországi EB-n pontozással legyőzte a fiatalabbik Lőrincz-fiút. Itt a lehetőség a visszavágásra!
 
20:30-tól a nap egyik legjobban várt eseményén
 
a női vízilabdatorna negyeddöntőjében
 
a legutóbbi olimpia bronzérmesével, Ausztráliával csap össze válogatottunk. Londonban éppen a bronzmeccsen találkoztunk velük, és kaptunk ki tőlük hosszabbítás után 13-11-re, de az azóta lejátszott 4 meccsből sem tudtunk egyet sem megnyerni mai riválisunk ellen (2 győzelem és 2 döntetlen a mérleg magyar szempontból.) Ez az összecsapás sem ígérkezik tehát könnyűnek, de legjobb formánkat hozva abszolút megfogható ez az ausztrál együttes.
 
A nap záróakkordját 1:48-tól Baji Balázs szolgáltatja, aki a 110 méteres gátfutás előfutamában lesz érdekelt. A 27 éves békéscsabai atlétáról mindenképp meg kell jegyezni, hogy remek formában van, hiszen a júliusi amszerdami EB-n országos csúcsot futva ezüstérmet szerzett.