Jobbik: a magyaroknak járó európai pénzeknek haza is kell érkezniük!

Jobbik: a magyaroknak járó európai pénzeknek haza is kell érkezniük!

A magyar kormány meghátrált: mégis beleegyeztek abba, hogy az Európai Unió közös hitelfelvétellel támogassa Ukrajnát, valamint elfogadták a 15 százalékos globális minimumadó bevezetését is. Az uniós forrásokhoz a jogállamiság helyreállítása esetén így hozzájuthat Magyarország - írja a Jobbik friss sajtóközleményben.

Az ellenzéki párt szerint ugyanakkor a legnagyobb feladat még hátravan: ezeket a forrásokat haza kell hoznunk, hogy a magyar polgároknak segítsenek a jelenlegi kiemelten nehéz gazdasági és szociális helyzetben.

Mint írják: A Jobbik konzervatív közösségként mindig azt képviselte, hogy az uniós források járnak a magyar embereknek. Ezért is támogattuk a törvényhozásban azokat a törvénymódosításokat, amelyek Európa közössége szerint szükségesek voltak.

Üdvözöljük azt is, hogy komoly feltételekhez és folyamatos ellenőrzéshez kötötték a pénzek folyósítását, amelyeket el kell juttatni a településekhez, önkormányzatokhoz. Ebben a törvényes rend pártján állva partnerek leszünk, és mi magunk is figyelemmel kísérjük a szigorú feltételek megvalósulását - mutattak rá.

Azonban le kell azt is szögezni, hogy a Jobbik, mint konzervatív közösség, Európára szövetségeseként tekint, és képes lett volna gyorsabban és előnyösebben megegyezni az európai döntéshozókkal, hogy a súlyos válságban élő magyar emberek hozzájuthassanak a nekik járó pénzekhez. A normális Magyarország azt is jelenti, hogy a keleti agresszor helyett Európával keressük a szövetséget

- emelték ki.