Falhoz állt Netanjahu

A portál szerint Netanjahu, aki családjával látogatott a Siratófalhoz, kívánságcédulát rejtett a kövek közé és megköszönte a terrorállam népének, hogy ismét bizalmat szavazott neki.
 
Itt, a zsidó nép legszentebb helyén elérzékenyít a felelősség terhe, amit Izrael népe a vállaimra helyezett. Nagyra tartom Izrael polgárainak azt a döntését, hogy rám és társaimra szavaztak - idézte Netanjahut az MTI.
 
Minden tőlem telhetőt megteszek terrorállam polgárainak jóléte és biztonsága érdekében, ami Isten segedelmével sikerülni fog. Nagyon köszönöm Önöknek - tette hozzá.
 
Hogy milyen lépések megtételére gondol az izraeli állampolgárok biztonsága érdekében, arról egyelőre csak sejtéseink lehetnek, azonban jelzésértékű, hogy már legutóbbi washingtoni látogatása sem okozott osztatlan sikert.
 
A terrorállamban egyébként arra számítanak, hogy Benjámin Netanjahu negyedik kormányát a jobboldali és a vallásos pártok fogják alkotni, kiegészülve a Likudból Netanjahuval történt összetűzése miatt kivált Móse Kahlón Kulánu (Mindannyian) nevű centrista pártjával.
 
A harminc mandátumot szerzett Likud a telepeseket támogató jobboldali Bájt Hajehudi (Zsidó Haza) nyolc helyével, a Jiszráél Béténu (Izrael a Hazánk) hat helyével, a vallásos Egységes Tóra párt hat képviselőjével, a keleti ultra-ortodoxok pártjának, a Sasznak hét képviselőjével és a Kulánu tíz mandátumával összesen hatvanhét honatyát, és ezzel biztos többséget tudhatna magáénak a százhúsz tagú kneszetben.