Úgy fest, a kormány lassan elengedi Farkas Flórián kezét

Újabb posztról távozott az egykori romaügyekért felelős miniszteri biztos.

Farkas Flórián, a Fidesz parlamenti képviselője most a saját maga által létrehozott egyesület, a Roma Integrációért Országos Szövetség (RIOSZ) vezetéséről mondott le – tudta meg a 24.hu.

A szervezetet 2017 elején azzal a céllal hozták létre, hogy ezzel tudjanak pályázni a romák felzárkóztatásra szánt pénzeire, miután az Országos Roma Önkormányzat már nem csengett olyan jól a Híd a munka világába programmal kapcsolatos botrányai után.

Farkas távozása azt jelenti, hogy az országgyűlési választás után immáron sem kormányzati poszton, sem civil tisztségviselőként nem képviseli a roma közösséget, és nem dolgozik a cigányság felzárkóztatásán.

A lap emlékeztet, hogy a roma politikus meggyengülésének oka lehet, hogy már az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is sürgeti a magyar hatóságokat, hogy vizsgálják ki az európai uniós forrásból indult, 1,6 milliárd forintnyi kárt okozó Híd a munka világába program szerződéseit. A három éve tartó nyomozás, ugyanis még odáig sem jutott el, hogy kihallgassák Farkas Flóriánt, akinek aláírása a legtöbb dokumentumon szerepel.