Vissza akarják kapni a kórházukat a fehérgyarmatiak

Vissza akarják kapni a kórházukat a fehérgyarmatiak

Mi van akkor ha történik valami a gyerekkel, és nem érünk el időben Nyíregyházára... A távolság az ellenünk dolgozik és váratlanul is történhet baj!

Erre a kórházra szükségünk van!!

Én november óta várok a szemészetre, pedig sürgős lenne. A férjem meg az ortopédiára. De mit lehet tenni?

Fehérgyarmatnak fideszes országgyűlési képviselője van már hosszú évek óta, de magasról tesz arra mi lesz a kórházzal, neki is csak a sport a lényeg.

Nem akarok senkit elkeseríteni, de túl sok reményt nem látok, hogy ebből már valaha normális kórház lesz. Hosszú évek óta csak leépül és nem igazán tettek ellene semmit. Addig mindig van ígéret amig elmész és behúzod az x-et, utána meg minden elfelejtődik.

A város vezetői mikor tesznek már valamit, hogy megnyissák a kórházunkat? Nagyon sok beteg ember várja!!

Függetlenül nemre, korra, betegségre, jogunk van itt egy saját kórházra! Remélem sok ezren aláírják a petíciónkat, mert a kórházi dolgozók is akkor mernek majd csatlakozni , ha megfelelő létszámú tömeg áll ki a kórházért!

Ez csak néhány felháborodott hozzászólás volt a Fehérgyarmati Kórház mielőbbi megnyitása érdekében is létre hozott zárt Facebook-csoportban, a "Gyarmati beszélgetőben"..

Tavaly november óta néhány szakrendelés kivételével a Fehérgyarmati Kórház kizárólag covidos betegeket lát el. Ennek eredményeképp a fehérgyarmati térség, valamint a vásárosnaményi térség gyermekgyógyászati, nőgyógyászati, sebészeti ellátások igénybevétele során a betegek más városokba kénytelenek elutazni a megfelelő ellátásért. Ez gyakran akár 70-80 kilométeres távolságot is jelent, ami például egy akut esetben életveszélyes is lehet. Ráadásul már a novemberi lezárás előtt megkezdődött a nemrég felújított és jól felszerelt kórház leépítése, egyes osztályok áthelyezése. 

A fehérgyarmatiak egyébként elsősorban Péter Csaba polgármestertől és Tilki Attilától, a térség fideszes országgyűlési képviselőjétől várnak segítséget. Azonban egyikük sem reagált a kialakult helyzetre. Tilki Attila már a vásárosnaményi kórházbezárás idején sem foglalkozott a problémával, míg a magát függetlennek nevező Péter Csaba legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Fidesz mellet kampányolt a 2019-es európai parlamenti választáson.

De nemcsak a közösségi oldalon és egymás között próbálnak az ott élők olyan szintű egészségügyi ellátást elérni, ami még a járvány idején is elvárható és megfelel a betegek, valamint a személyzet érdekeinek. Néhányan ugyanis úgy döntöttek, hogy online petíciót indítanak a Fehérgyarmati Kórház megnyitásáért. Arra kérik a kórház vezetését, hogy a Fehérgyarmati Kórház szakrendeléseit, betegellátó osztályait állítsák vissza a 2020. november 12-ét megelőző állapotba.

A petíciót mindössze két nap alatt eddig közel ezren írták alá, illetve osztották meg, köztük Földi István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye önkormányzatának jobbikos képviselője.

Elfogadhatatlan és felháborító, hogy így magukra hagyták a fehérgyarmatiakat és a környéken élőket. Ez egy nagyon szegény régió és kevesen engedhetik meg maguknak, hogy 70 kilométert utazzanak. Akiknek kocsijuk sincs, azok pedig kénytelenek egy egész napot utazással tölteni, mert az időpont, amit kapnak, nem igazodik semmilyen menetrendhez. Nagyon sok olyan esetről tudok, hogy egyszerűen nem vállalták ezt a tortúrát, hiába lenne szükségük kezelésre és belegondolni és szörnyű, hogy mi történhet egy akut betegség vagy baleset során, amikor a legközelebbi kórház helyett máshová kell szállítani a beteget

- mondta az Alfahírnek Földi István.

Ezek rémhírek. Nincs szó a kórház bezárásáról. Kétségtelen tény, hogy nehéz hónapokat élünk, hiszen Covid kórházként küzdünk a koronavírussal

- nyilatkozta cikkünk megjelenése után Péter Csaba, Fehérgyarmat polgármestere a helyi televíziónak.

A város vezetője szerint azok akik rémhíreket terjesztenek a lapunk által is idézett Facebook oldalon, veszélyeztetik a kórház működését, mert az orvosokat elbizonytalanítják az új szerződésük aláírása során, amikor közalkalmazotti jogviszonyuk, egészségügyi szolgálati jogviszonnyá alakul át.

 

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/gK08uB-H3iA.jpg?itok=Kvv3jog1","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=gK08uB-H3iA&feature=emb_logo&ab_channel=bitprodukcio","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

 

Ezután jelentetett meg közleményt a Gyarmati beszélgető. A közösségi oldalt létrehozók szerint senki nem állította, hogy bezárják a helyi kórházat. Ők csupán azt kérték a kórház vezetésétől, hogy állítsák vissza a rendes betegellátást.

Elhisszük, hogy savanyú a szőlő, de polgármester út bele sem gondolt, hogy egy gacsályi, zajtai, vagy garbolci betegnek akinek még autója sincs, mennyit kell utaznia azért, hogy normális ellátást kapjon.