Fejcserék a kormányzati média zászlóshajóján

Fejcserék a kormányzati média zászlóshajóján

Először a Karc FM-et szedik szét, most pedig a Hír TV főszerkesztője távozik.

A Media1.hu birtokába került körüzenet szerint május 18-tól, tehát a mai naptól a kormánypárti Mediaworks holdinghoz (KESMA) tartozó MediaLog-DMHM Zrt. vezérigazgatójaként folytatja tovább karrierjét Répásy Bálint, a HírTV Zrt. eddigi vezérigazgatója, aki a hírtelevízió vezetői posztjáról lemond.

A Media1 által megszerzett e-mail szerint Répásy nem csak a HírTV éléről távozik, de a Hung-Ister Zrt. műsorgyártócégtől és a Karc FM-nél lévő vezetői pozíciójáról is lemond. Utódja Madarász János, a Mediaworks volt pr- és marketingigazgatója lesz.

Répásy a levelében úgy fogalmazott, hogy a Mediaworks igazgatósága a vállalatcsoporton belül új feladatra kérte fel, amit azután ő elfogadott. Az a leveléből nem derül ki, hogy Répásy miért tartotta vonzóbbnak és fogadta el a tévé és a műsorgyártó cég, valamint a rádió irányítása helyett a jóval kisebb presztízsű feladatkör, egy logisztikai feladatokat végző cég irányítását, de szavaiból kiderül, hogy nem maga kezdeményezte a lépést, csupán elfogadta azt.

Répásy épp akkor adja át feladatait, amikor a Karc FM munkatársainak jelentős részét elbocsátják állítólag takarékossági okokból. A rádió neve is megváltozik, június elsejétől Hír FM néven működnek és főleg a HírTV műsorait fogják sugározni.

A Media1 úgy tudja, nagyszabású átalakítások zajlanak a Mediaworksnél. Pár napja a Media1 megkereste az átalakítások ügyében Madarász Jánost (aki a mai nappal a HírTV új vezérigazgatója lett), hogy az átalakításokról, így a Karc FM körüli történésekről kérdezzék, de azt mondta, „nem ő az illetékes” (!) az ügyben, ezért küldjék kérdéseket a Mediaworks sajtókapcsolati e-mail címére. Válasz azonban nem érkezett, pedig a jelek szerint a legilletékesebbel, a HírTV és a Karc FM leendő vezetőjével beszéltek.

Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Hír TV stúdiójába, ahol interjút ad a Magyarország élőben című műsorban 2020. október 7-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher