Fejér megye déli körzetében is Jobbik-Fidesz párharc várható

A baloldal sehol sincs a legerősebb ellenzéki párthoz képest.

Az egyéni képviselőjelölti preferenciával rendelkező választók 44%-a Varga Gáborra (Fidesz-KDNP) voksolna, míg a legerősebb ellenzéki jelölt, Árgyelán János (Jobbik) támogatottsága 36%-os. A Jobbik jelöltjének támogatói között már (kis létszámban ugyan), de a taktikai szavazók is megjelennek. Az MSZP-P és a DK közös jelöltjére, Szilveszterné Nyuli Ilonára a pártválasztók 14%-a szavazna. Az LMP jelöltje, Lapos Péter 2%-on áll. A Momentum ebben a választókerületben nem tudott jelöltet állítani.

A választókerületben a Fidesz-KDNP a teljes népesség 24%-ának támogatását tudhatja maga mögött, míg a Jobbik 17%-on áll. Helyben rendkívül gyenge az MSZP-P, a teljes népesség 5%-a támogatja, míg a DK mindösszesen 3%-on áll. Az LMP-re 2% voksolna. A választókerület gyakorlatilag kétosztatú, a baloldal támogatottsága elenyésző. A választókerületben magas, 25%-os a részvételi hajlandóságot mutató, de jelenleg szilárd pártpreferenciával nem rendelkező választók aránya. A preferenciájukat titkoló szavazók aránya 16%.

A pártot választani tudók 45%-a a Fidesz-KDNP-re, 32%-a a Jobbikra voksolna egy jövő vasárnapi országgyűlési választáson, míg az MSZP-P támogatottsága ebben a kategóriában csupán 8, a DK-jé 6%-on áll. Az LMP-t 3, az Együttet és a Momentumot 2-2% támogatja.