Bárányok lemészárlása száradhat a kiskunhalasi fekete párduc lelkén

Bárányok lemészárlása száradhat a kiskunhalasi fekete párduc lelkén

Mészárlást rendezhetett Kiskunfélegyházán az a fekete párduc, amely korábban Kiskunhalas környékén kóborolt – derül ki egy helybeli gazda fotókkal illusztrált beszámolójából.

"Mindenki vigyázzon az állataira, mert nálunk reggelre Szabó-hegy 2-es dűlő legvégén mészárlás történt! Nyolc állatot tépett szét egyelőre nem tudni, micsoda! Hatóságok értesítve, és keresik, mi lehetett"

– e sorokat posztolta egy Facebook-csoportban a Blikk által is idézett gazda, aki a juhállományában elszenvedte a veszteséget.

Az ominózus bejegyzést – bizonyára sokak számára felkavaró – képekkel is illusztrálta, amelyek a megtépázott, véres és még élő vagy épp már elpusztult bárányokról tanúskodnak.

Kiderült: egy veszélyes fekete párduc lopakodik Kiskunhalas környékén

A napokban mi is megírtuk, hogy pumához hasonló, fekete színű nagymacskát rögzített mozgás közben egy kamera egy Kiskunhalas határában zajló építkezés közelében, amelyről a város polgármestere szombaton tett közzé felvételt. Ezt követően a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta, szakértők bevonásával megkezdték a felvétel valódiságának és az állat fajtájának vizsgálatát.

Több helyi véleménye szerint a titokzatos ragadozó nem más, mint maga a Kiskunhalas környékén decemberben felbukkant fekete párduc, amelyet azóta is keresnek a hatóságok – eleddig sikertelenül. Az először kamerafelvételen felfedezett nagymacskáról azonban mások úgy vélik, az effajta gyilkolás nem jellemző rájuk, valójában inkább kutya vagy medve lehet a tettes.