Felborult egy emeletes busz az M3-ason, hárman meghaltak

Az utazási iroda nyilatkozatával frissítve.

Frissítés:

Vélhetően egy ütközést próbált elkerülni a debreceni Grand Tours utazási iroda buszának vezetője, amikor a busz megcsúszott és felborult - mondta el a három halálos áldozattal járó, Mezőkövesdnél szombaton  történt  balesettel kapcsolatban az iroda tulajdonosa az MTI-nek.

Az Ausztriában tartózkodó Nagy Sándor vasárnap délelőtt telefonon a következőket nyilatkozta: hivatalos információkkal még nem rendelkezik, annyit tud, hogy az autóbuszt megelőzte egy személyautó, amely  a jobboldali sávba visszatértekor megpördült, forogni kezdett a jeges úton. A balesetben érintett autóbusz vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett - tette hozzá.

Az utazási iroda emeletes autóbusza a bécsi karácsonyi vásárból tartott hazafelé, amikor szombaton éjfél előtt balesetet szenvedett az M3-as autópályán. Az autóbuszban 82-en utaztak - közölte Nagy Sándor.

Tájékoztatása szerint az idén hét autóbuszos járatot indítottak a bécsi karácsonyi vásárra, ezek voltak az utolsó utak, a szerencsétlenül járt busz mögött is haladt egy másik járatuk.

Amikor tudomást szereztek a történtekről, Debrecenből azonnal elindítottak egy buszt, amely másfél óra múlva érkezett a helyszínre az utasokért - mondta el a legnagyobb debreceni utazási iroda tulajdonosa az MTI-nek.

Korábban írtuk:

Janasóczki Attila úgy tájékoztattatott: a halálos baleset Mezőkeresztes és Mezőkövesd között történt az autópályán, az utat teljes szélességében lezárták.

Hozzátette: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy utasokat szállító busz ez idáig tisztázatlan körülmények között felborult. A baleset következtében három ember meghalt, többen pedig megsérültek.

A hatóság szerint egy magyar rendszámú buszról van szó, mely a bécsi adventi vásárból hazafelé tartva szenvedett balesetet.

A jármű felborulása után további autók rohantak előbb a buszba, majd egymásnak: kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) beszámolója szerint összesen 31 sérültje volt a tömegkarambolnak.

"Sajnos közülük egy 13 év körüli fiú, egy 20 év körüli nő, és egy 50 év körüli férfi életét nem lehetett megmenteni, hatan súlyosabb, huszonketten könnyebb sérüléseket szereztek."

- mondta el Győrfi Pál szóvivő.

A sérülteket helyszíni ellátás után a miskolci, az egri, és a debreceni kórházakba szállították.

Helyszíni információk szerint az út burkolata csúszik, a szitáló köd lefagy a hidegben. A balesetet szenvedett kocsisor hosszú.

Az Országos Rendőr-főkapitányság figyelmeztetést adott ki, miszerint ónos eső miatt jegesek az M3-as Heves és Borsod megyei szakaszai, ezért mindenkit arra kérnek, hogy közlekedjen körültekintően.

Az Útinform tájékoztatása szerint a forgalmat Mezőkövesdnél, illetve Mezőnagymihálynál terelik el a 3-as főútra.