Felmentették Urbán Flóriánt

2012-ben attól volt hangos a sajtó egy része, hogy Urbán Flórián állítólag lefejelt egy rendőrt. A volt válogatott labdarúgót a mai napon felmentette a bíróság.

"A hvg.hu értesülései szerint Urbán Flórián rátámadt a csendháborítás miatt intézkedő rendőrök egyikére az egyik újpesti kocsmában. A rendőrt lefejelő korábbi újpesti labdarúgót előállították" - írták akkor.

Mint kiderült, a leírtakból egy szó sem volt igaz, Urbán Flóriánt bizonyítottság hiányában felmentették.

Az alfahir.hu elérte az Újpest korábbi válogatott labdarúgóját, aki megkeresésünkre elmondta: örül az ítéletnek, mert bár az ügyészség felfüggesztett börtönt kért rá, végig tudta, hogy ártatlanul vádolják. Bízik benne, hogy a felmentéséről szóló hírek is megjelennek a sajtóban, az emberek pedig ennek tudatában fogják majd megítélni őt a jövőben.

Az ominózus balhé idején egyébként egy újpesti szurkolói fórumon a következőképp írták le a történteket:

„A vasárnap lejátszott és újpesti győzelemmel végződött Újpest–Ferencváros mérkőzés után újpesti szurkolók egy csoportja Urbán Flórián saját kocsmájában iszogatott. A kocsmába nagy erőkkel érkeztek ki a rendőrök, akik sorra járták a IV. kerületi bárokat, ahol folyamatosan vegzálták a győzelmet ünneplő szurkolókat. Igazoltatni kezdték a bent tartózkodókat, alpári hangnemben gyaláztak mindenkit, és agresszívan viselkedtek a vendégekkel szemben. Urbán Flórián feleségét is inzultálták, ekkor érkezett a helyszínre Urbán, és egyből kérdőre vonta a feleségét inzultáló rendőrt. Ebben a pillanatban legalább hat rendőr a földre teperte, néhányszor megütötték, majd bevitték a IV. kerületi kapitányságra. A fogdán – más, szintén a meccs kapcsán előállított Újpest-szurkolók elmondása szerint – ugyancsak többször megütötték, jelenleg még mindig őrizetben van; egyelőre nem világos, mivel vádolják az újpestiek legendás játékosát.″