Felrobbant személyhívók: Sas Zoltán összehívta a Nemzetbiztonsági Bizottságot

Felrobbant személyhívók: Sas Zoltán összehívta a Nemzetbiztonsági Bizottságot

A Jobbik országgyűlési képviselője a felrobbant személyhívók ügyéről is szeretne az illetékes szervektől, így a titkosszolgálatoktól is tájékoztatást kapni.

Összehívtam az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának következő, rendes ülését szeptember 26-ra

- számolt be Facebook oldalán a Jobbik országgyűlési képviselője.

A Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke azt írja: A testület ezúttal is minden olyan témát érinteni fog az aktuális nemzetbiztonsági kérdések napirendjében, amelyek hatással lehetnek Magyarország nemzetbiztonsági érdekeire, vagy kapcsolatosak lehetnek a hazai titkosszolgálatok működésével.

Sas kifejtette, a felrobbant személyhívók ügyéről bizottsági elnökként is egyelőre csak nyílt forrásokból, vagyis a sajtóból értesült.

"Ezzel kapcsolatosan minden felmerülő kérdésre a konkrét tények ismeretében tudok válaszolni, de csakis akkor, ha az illetékes szervektől – a titkosszolgálatoktól – erről tájékoztatást kapok, és utána az információk, vagy azoknak egy része meg is oszthatók a nyilvánossággal"

- zárta posztját a jobbikos politikus.

The New York Times: az izraeli titkosszolgálat alapította a magyar BAC Consulting Kft.-t

Az amerikai lap cikke alapján a 24.hu arról ír, hogy a magyar cég része volt egy nagyobb céghálózatnak, amelyet az izraeli titkosszolgálatok kifejezetten azért alapítottak, hogy rábírják a libanoni iszlamista Hezbollahot, hogy tőlük vásároljanak kommunikációs eszközöket.

A csipogókat azért vették a libanoniak, mert biztonságosnak tartották, miután a Hezbollah-vezér felszólította a szervezete tagjait, hogy biztonsági okokból egyáltalán ne használjanak mobiltelefonokat

- fogalmaz a portál.

Mint ismert, nem voltak azok: az eszközöket kedd délután egyszerre felrobbantották, aminek következtében több ezer Hezbollah harcost sebesült meg.

A BAC Consulting Kft.-t egyébként egy zuglói székhelyszolgáltatóhoz jegyezték be. Közben bebizonyosodott, hogy valójában csak közvetítő volt, nem ez a cég gyártotta a csipogókat. Korábban ezt állította a cég ügyvezetője, Bársony-Arcidiacono Cristiana Rosaria is.

A 24.hu megjegyzi,

szerdán a dzsihadisták által használt walkie-talkie-k robbantak fel.

(Címlapkép: Sas Zoltán/Facebook)