Több katolikus vezető is koronavírusos lett a budapesti és a szlovákiai pápalátogatás után

Több katolikus vezető is koronavírusos lett a budapesti és a szlovákiai pápalátogatás után

Külföldi sajtóbeszámolók szerint az elmúlt napokban négy magas rangú katolikus főpapról derült ki, hogy megfertőződött a Covid-19 delta variánsával. Mindannyiuk részt vett Ferenc pápa budapesti és szlovákiai látogatásának eseményein - írja a 24.hu.

A Vatican News és az osztrák Kronen Zeitung is azt állítja, hogy az eisenstadti (Kismarton) püspök és a St. Pölten-i segédpüspök tesztje lett pozitív. Az 58 éves Egidius Zsifkovics püspöknél két oltás után is súlyos influenzás tüneteket okozott a betegség, Anton Leichtfried segédpüspök pedig könnyebb lefolyású fertőzéssel küzd.

A Kronen Zietung szerint Zsifkovics és Leichtfried részt vett Ferenc pápa szeptember 12-én Budapesten tartott istentiszteletén.

A német Katolisch.de arról ír, hogy az eperjesi görögkatolikus érsek, a Szlovák Görögkatolikus Egyház vezetője is lebetegedett. A kétszer oltott Jan Babjak karanténban van otthon.

Az érsek azt követően teszteltette magát, hogy egy görög püspök szólt neki fertőzéséről. Mindketten találkoztak a pápával, előbb Budapesten, két nappal később pedig Eperjesen.

Azt, hogy összesen hány püspök és pap került az utóbbi napokban karanténba, nem tudni

– írta a Katolisch.de.