Április végén újra Magyarországra látogat Ferenc pápa

Április végén újra Magyarországra látogat Ferenc pápa

Áprilisban Magyarországra utazik Ferenc pápa – írta meg a Katolikus.ma csütörtökön. Az értesülést a Mandinernek egyházi és diplomáciai források is megerősítették. Utóbbi úgy tudja, hogy a másfél éve tervezett látogatás április végén lesz, és ezt a Vatikán e hét végén vagy jövő hét elején hivatalosan is bejelentheti.

A  több napos pápalátogatás programja még nem végleges, de az egyházi portál úgy tudja, hogy Ferenc pápa szentmisét mutat be a Szent István-bazilikában, illetve felkeres egy Mária-kegyhelyet és ellátogat Szegedre. Látogatása több olyan várost és települést is érinthet, ahol korábban pápa még nem járt.

Ami biztosnak tűnik, hogy Budapesten találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel és Novák Katalin köztársasági elnökkel, a diplomáciai testületek tagjaival, illetve az egyház képviselőivel, papjaival.

A lap felidézi, hogy Ferenc pápa egyszer már járt Magyarországon, 2021. szeptember 12-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjét celebrálta. Akkor csupán néhány órát töltött Budapesten, de ez idő alatt találkozott az egyházi felekezetek vezetői mellett Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János akkori köztársasági elnökkel.