Visszavonták a Fertő tavi építkezésekre kiírt közbeszerzési eljárást

Visszavonták a Fertő tavi építkezésekre kiírt közbeszerzési eljárást

Miután csütörtökön megtámadták a Fertő Part nevű luxusberuházásra kiírt gyorsított közbeszerzési eljárást, a pályázatot kiíró állami cég visszavonta azt - írja közösségi oldalán a Greenpeace Magyarország.

A Közbeszerzési Döntőbizottság hivatalos indoklása szerint azért vonták vissza a tendert, mert olyan sok kérdés érkezett hozzájuk a potenciális pályázóktól, hogy azokat gyorsított eljárásban nem tudnák megválaszolni.

A Balaton, a Fertő tó és a Velencei-tó védelméről nyújtott be zöld javaslatot az ellenzék

Közös határozati javaslatot terjesztett be több ellenzéki országgyűlési képviselő, név szerint Schmuck Erzsébet (LMP), Arató Gergely (DK), Dr. Tóth Bertalan (MSZP), Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) és Nunkovics Tibor (Jobbik), azt Kövér László házelnöknek címezve.

A Greenpeace a poszt szerint annak jobban örült volna, ha azért vonják vissza, mert rájöttek, hogy a túlméretezett hotellel, apartmanházakkal és az ezekkel járó több ezer tonnányi betonnal jóvátehetetlen károkat okoznának a Fertő világszinten is páratlan élővilágának, azonban így is örülnek a környezetvédők a döntésnek.

Ahogy arról korábban az Alfahíren beszámoltunk, a 23 milliárd forintosra tervezett állami beruházás kivitelezője a Mészáros és Mészáros Kft.