Lopni, megyünk lopni: a Warner Bros letöröltette a Fidesz illegális „miniferis” kampányvideóját Youtube-ról

Lopni, megyünk lopni: a Warner Bros letöröltette a Fidesz illegális „miniferis” kampányvideóját Youtube-ról

Szerzői jogi követelés hatására a Youtube elérhetetlenné tette a Fidesz „miniferis” kampányfilmjét, amiben a magát keresztény-konzervatívnak beállító kormánypárt azzal próbált gúnyolódni Márki-Zay Péteren, hogy ő valójában Gyurcsány Ferenc, azaz Dr. Genya klónozott kistestvére, tehát a Kicsi Én.

A sztoriban az Austin Powers filmből vágtak ki jeleneteket, a színészek arcait magyar politikusokra cserélve, azonban a jelek szerint a film jogait birtokló Warner Bros. Entertainmentet nem keresték meg az alkotással kapcsolatban, márpedig a kiadó úgy ítélte meg, hogy a kisebb módosítások ellenére ez még bőven jogsértésnek minősül.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő hívta fel a figyelmet arra, hogy a videó eredeti feltöltése eltűnt a legnagyobb videómegosztóról:

Az RTL Klub korábban már megkérdezte a Warnert, hogy engedélyezték-e a Fidesznek a film kampányelemmé alakítását, de akkor a cég nem kívánta kommentálni az ügyet.

A videó eltávolítása egyébként ilyen esetekben nem végleges: ha a felek megegyeznek – például a Fidesz kifizeti a lopott tartalmat -, akkor visszakerülhet a videómegosztóra.