167,64 milliós megbízást kapott a Fidesz-frakciótól Mráz Ágoston kutatócége

167,64 milliós megbízást kapott a Fidesz-frakciótól Mráz Ágoston kutatócége

167,64 millió forint értékben kötött újabb szerződést a Fidesz-frakció nevében Kocsis Máté a kormánypárti médiában rendre feltűnő és szerepeltetett Mráz Ágoston közvélemény-kutató cégével – derül ki az Országgyűlés honlapján elérhető nyilvános szerződésekből.

A jelzett összeget a június 30-i keltezésű vállalkozási szerződés szerint a Kutatópont Piac- és Véleménykutató Kft. kapja meg a Fidesztől, aláíróként pedig a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője neve olvasható.

Arra vonatkozóan, hogy pontosan mire kaptak ekkora értékű megbízást, csupán a tárgyban szereplő publikus információkra lehet hagyatkozni:

Közvélemény-kutatás, heti hírösszefoglaló készítése – Fidesz-frakció.

A szóban forgó szerződés mintegy két év határozott időre, 2022. július 1-től 2024. június 30-ig szól.

Érdekesség, hogy a mostani 167 millió 640 ezer forintot kóstáló megbízás havi lebontásban több mint 6,9 millió forintot jelent, miközben márciusban még „csupán” havonta 5,8 milliót ért egy hasonló motivációk mellett megszületett szerződésük.

Havonta több mint 5,8 millió forintért végez a Fidesznek közvélemény-kutatást Mráz Ágoston cége

Az Országgyűlés honlapján elérhető nyilvános szerződések között szerepel egy február 21-ei szerződésmódosítás is, amely révén a kormányzati propagandából jól ismert Mráz Ágoston Sámuel cége, a Kutatópont Piac- és Véleménykutató Kft. 34.925.000 forintot kap, hogy közvélemény-kutatást végezzen a kormánypártnak január 1. és május 31. között.