Foci: jól megszorongattuk a brazilokat

Álomszerűen kezdett a magyar csapat, ugyanis az észak-koreaiak ellen triplázó Mervó Bence már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést - igaz, ehhez kellett a brazil kapus hatalmas hibája is. Nem sokkal később kis híján növelte előnyét a magyar válogatott, de a nyitómérkőzésen szintén eredményes Forgács Dávid lövése a felső lécen csattant. A 16. percben nehéz helyzetbe került Bernd Storck együttese, ugyanis Tamás Krisztián megkapta második sárga lapját, így bő negyed órát követően emberhátrányba került a csapat.
 
Innentől kezdve a dél-amerikaiak vették át a kezdeményezést, de a magyarok növelhették volna előnyüket: előbb Kalmár Zsolt vette észre tökéletesen, hogy a brazil kapus messze kint áll a kapujából, ám félpályán túli lövése célt tévesztett. Később Mervó járt közel második góljához, de közeli fejesét nagy bravúrral hárította Jean.
 
A fordulást követően gyorsan egyenlítettek a brazilok, Pereira lövését még hatalmas bravúrral védte Székely György, a szöglet után Danilo fejesével szemben azonban már a magyar kapus is tehetetlen volt. A brazilok ezt követően szinte végig egykapuztak, a magyarok csak pillanatokra tudták megtartani a labdát, s mindössze pontrúgásokkal próbáltak veszélyt teremteni. A nyomást a 85. percig bírta a magyar csapat, ekkor büntetőt kaptak a brazilok, amelyet Pereira értékesített, Székely csak hozzáérni tudott a labdához.