A Jobbik újabb értelmiségi támogatót mutatott be

Fonyódi Tibor.

Dúró Dóra a sajtótájékoztató elején kifejtette, hogy a Jobbik tudatosan az értelmiség felé fordult, hogy így kapjon segítséget a párt a szakmai munkához. Annak érdekében, hogy a közvélemény megismerje ezeket a személyeket, sorozatba kezdtek, ahol bemutatják őket. Ennek keretében állt a nyilvánosság elé a Hungexpo volt vezérigazgatója, Tóthné Pásztor Zsuzsa.

A párt politikusa kifejtette, hogy az ilyen együttműködés formája mindig az egyéni élethelyzettől függ, de az soha nem elvárás, hogy valaki kritika nélkül fogadja el a Jobbik irányvonalát.

Fonyódi Tibor regény- és forgatókönyvíró, aki elsősorban a filmtámogatási rendszer átalakításában vállalhat szerepet a Jobbik választási győzelme esetén.

A tervekről annyit megtudhattunk, hogy a filmtámogatásokban az egyablakos rendszert megszüntetnék. A filmalap létrejöttekor erős nézőszámokat hozó magyar filmeket ígértek, de ezt a politikus szerint nem sikerült megvalósítani.

Fonyódi Tibor megköszönte, hogy az író is fontos személynek van titulálva. Először sci-fi regényeket írt, később váltott történelmi témákra, de itt most a forgatókönyv-írás miatt van. Elsősorban nagy költségvetésű történelmi játékfilmeket ír.

Elmondása szerint azokat képviseli, akik nem mernek szólni, a filmtámogatási rendszer kontraszelektíven működik, ezért meg kell változtatni azt.

Az egész magyar filmgyártásban kiemelte Andy Vajna szerepét.

„Mondjuk ki: ha Magyarországon valaki filmet akar csinálni, csak Andy Vajnán keresztül tudja ezt elérni. Ma Magyarországon olyan film készül el, amit ő akar.”