Jobbik: "Az oligarchák és a Fidesz-közeli haverok kisajátítják a Balaton menti ingatlanokat"

Jobbik: "Az oligarchák és a Fidesz-közeli haverok kisajátítják a Balaton menti ingatlanokat"

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke és Dr. Steinmetz Ádám, az előválasztás jobbikos jelöltje pénteki online is közzétett tájékoztatón hívták fel a figyelmet a Fonyódon található Fonyódligeti Gyermektábor áldatlan helyzetére.

Potocskáné szerint mindent meg kell tenni a Balaton védelméért, így annak "fideszes kisajátítása és kizsákmányolása ellen". Mint mondta, egy visszafordíthatatlan tendencia alakult ki a magyar tengernél, 

az oligarchák és a Fidesz-közeli haverok kisajátítják a Balaton menti ingatlanokat,

- fogalmazott, hozzátéve, hogy szerinte közösen, széleskörű tiltakozással lehet eredményeket elérni, ezért biztat is arra, hogy emeljük fel a hangunkat, ami elveszi a magyar családok elől a Balatont, melynek védelméért petíciót is indítottak.

A térség országgyűlési képviselőjeként Steinmetz Ádám elmondta, ő maga is jó szívvel támogatja az említett kezdeményezést, továbbá leszögezte, minden olyan fejlesztést támogat, amely a Somogy megyeiek boldogulását és érdekét szolgálja. 

A gyermektábor ügyében azonban Steinmetz hangsúlyozta, hogy az 

2018 óta nem fogad gyermekeket és a kormányzati ígéretekkel ellentétben sem 2019-ben, sem 2020-ban nem volt gyermekzsivajtól hangos a tábor,

ami szerinte várhatóan még idén sem lesz. Az ellenzéki politikus szerint ez komoly érvágás az itt nyaralni nem tudó hátrányos helyzetű gyermekeknek, a helyi vállalkozásoknak, és az önkormányzatnak is a bevételkiesés miatt.

Steinmetz arra is kitért, hogy a kormány egy olyan sportkomplexumot szervezett át egy Fideszhez köthető emberek által vezetett alapítványba, melyre korábban 13,5 milliárd forintnyi támogatást nyert. 

És jelen pillanatban is Mészáros Lőrinc cégei közel 5 milliárd forint jó magyar közpénzből újítják fel ezt a tábort

- fűzte hozzá a politikus, akinek információi szerint ez az alapítvány 10-15 éven belül más célokra is használhatja, el is adhatja ezt az állami vagyont. 

Mindketten úgy látják, a 2022-es kormányváltás esetén ezt a közvagyont vissza kell venni, és a hasonló eseteket is mind felül kell vizsgálni.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/zWrDoJ6E7e4.jpg?itok=46c7p6Ex","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=zWrDoJ6E7e4&ab_channel=nemzeti1tv","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}