Megkezdődött a gyilkosságban részt vett fideszes képviselő tárgyalása

A holttestet betették az autóba, és a fideszes képviselő édesanyjának felújítás alatt álló dunaújvárosi házához vitték.

A tényállás szerint 2013. május elsején az otthonában megölték Molnár Antal 42 éves dunaföldvári vállalkozót, majd egy dunaújvárosi ház pincéjében -a fideszes képviselő édesanyjánál- elásták és bebetonozták.

A Tolna Megyei Főügyészség három dunaújvárosi férfi ellen emelt vádat: a 44 éves G. Antalt emberöléssel, kifosztással és magánlaksértéssel, a 32 éves Sz. Józsefet és a 40 éves Gál Rolandot emberöléssel kapcsolatos bűnpártolással vádolják.

Málinger Marianna főügyészhelyettes a vádiratot ismertetve elmondta: a már 2007-ben emberölésért felelősségre vont G. Antal és későbbi áldozata üzlettársak voltak, kapcsolatuk azonban ellenségessé vált. Molnár Antal hárommillió forintot ígért G. Antalnak, de nem adta oda, ezért az elsőrendű vádlott elégtételt akart venni.

A gyilkosság napján Sz. József másodrendű vádlott G. Antal megbízásából figyelte a férfi házát, és jelezte neki, hogy mikor van otthon. Ezután G. Antal - akit a vele rokoni kapcsolatban álló Gál Roland vitt oda gépkocsival - bement a dunaföldvári vállalkozó házába, és megfojtotta őt. A holttestet betették az autóba, és a fideszes képviselő édesanyjának felújítás alatt álló dunaújvárosi házához vitték. Ott egy pincében törmelékkel fedték el, majd később falat húztak a holttest elé, és betonnal öntötték le.

A holttestet hároméves nyomozás után, tavaly februárban találták meg:

Gál Roland 2006-tól volt dunaújvárosi önkormányzati képviselő, majd a botrány után 2016 márciusában lemondott megbízatásáról, a Fidesz felfüggesztette párttagságát, a párt helyi szervezete pedig kezdeményezte kizárását az önkormányzati frakcióból.