"Gecik" nyomában a főügyészség a Volner Jánost ért "baráti figyelmeztetés" kapcsán

A hatóság szerint zsarolás ugyan nem történt, de más igen.

A főügyészség indoklásában azonban azt írják: a zsarolás lehetőségét nem találták bizonyítottnak, viszont kényszerítés kísérletének gyanújával elrendelték a nyomozás folytatását.

Ahogy arról portálunk korábban beszámolt, Volner Jánost még szeptemberben egy Fidesz-közeli vállalkozó figyelmeztette arra: vagy kiszáll a politikai életből, és Vona Gábort kezdi támadni, vagy a Tállai András volt fideszes képviselő által vezetett NAV a politikus egykori cégeivel kapcsolatban büntetőeljárást kezdeményez.

Megzsarolták Volnert: szálljon ki és támadja be Vonát, vagy kicsinálják

Ellenzéki politikusok titkosszolgálati módszerekkel való megfigyelése, követése és lejáratása, most pedig már zsarolása is napirenden van a zuhanórepülésben lealjasodó magyar politikában. Volner Jánost, a Jobbik frakcióvezetőjét a Facebookon közzétett bejegyzése szerint megpróbálták megzsarolni. A politikus azt írta, egy kormányzati körökkel jó kapcsolatot ápoló vállalkozó titkos találkozót kért tőle, mondván, erősen bizalmas információkat szeretne megosztani vele.

A Jobbik frakcióvezetője természetesen nem fogadta el a "visszautasíthatatlan ajánlatot", majd a HírTV-ben kemény szavakkal illette a Fidesz-kormány módszereit.