Ghánának 800 ezer, Ruandának 300 ezer vakcinát adományozunk

Ghánának 800 ezer, Ruandának 300 ezer vakcinát adományozunk

Ghánának 800 ezer, Ruandának 300 ezer koronavírus elleni vakcinát adományoz Magyarország – számolt be róla Facebook bejegyzésében Szijjártó Péter.

Az MTI azt írta, Szijjártó a Ferihegyi repülőtéren arról beszélt, hogy a vakcinabeszerzésekkel kapcsolatos tavalyi döntéseknek és az idén végrehajtott oltási kampánynak köszönhetően Magyarország jelenleg abban a helyzetben van, hogy aki akarja, felveheti az oltást.

„Van elég oltásunk az első, második, harmadik oltáshoz, van biztonsági tartalékunk is, sőt megtehetjük azt is, hogy segít azon országoknak, amelyek nehéz helyzetben vannak”

– mondta. Így az itthon fel nem használt oltóanyagokat segítségül tudjuk adni az afrikai országoknak.

Szijjártó szerdán adja át Ruandában a vakcinaadományt. Az afrikai ország felé tartó úton egy rövid látogatást tesz a Seychelle-szigetek fővárosában, Victoriában, ahol az ottani orvosok és szakápolók magyarországi továbbképzéséről tárgyalnak, valamint turisztikai megállapodást is kötnek.

Ruandából Törökországba repül, ahol részt vesz a Türk Tanács külügyminiszteri tárgyalásán, majd az azt követő pénteki csúcstalálkozón is. Azt mondta, hogy a Türk Tanács eseményén újabb 200 ezer darabos vakcinaadományt ad át Magyarország, miután a tanács országai arról döntöttek, hogy közösen is támogatják az afrikai országokat a járvány elleni védekezésben.