Tematikus vacsorák közül is választhatunk az idei Gourmet Fesztiválon

A lengyel Bib Gourmand vacsorát Varsó négy ilyen minősítésű éttermének nyolcfogásos menüje jelenti majd, magyar borokkal párosítva. A séfek most főznek közösen először, a következő éttermekből érkezve:

  • Ale Wino

  • Brasserie Warszawska

  • Butchery & Wine

  • Kieliszki na Próznej

Ha inkább hazaira vágyunk, választhatjük vidéki ebéd ötfogásos menüjét is, az Anyukám Mondta, az Erhardt Étterem, a Macok Bisztró, a Platán és a Viator gondozásában.

Az egyik legexkluzívabb program Latin-Amerika legjobb női séfjének, Kamilla Seidlernek a vacsorája lesz, ötfogásos menüvel.

Kamilla Seidlerről érdemes tudni, hogy a kétcsillagos Mugaritz éttermet hagyta ott, hogy a világelitbe tartozó Noma társtulajdonosával, Claus Meyerrel Bolívia fővárosban, La Pazban megnyissák a Gustut. Már itt dolgozva nyerte el a „Latin-Amerika legjobb női séfje” címet.

Seidler azóta – tulajdonrészét megtartva – átadta az executive séf pozíciót, hogy világkörüli útra induljon a bolíviai és latin-amerikai konyhát népszerűsítve.

Ha viszont egy klasszikus vasárnapi ebédre vágyunk, akkor a Baraka, a Csalogány 26, a Mák, a Rosenstein és a St Andrea Wine & Gourmet Bar menüjét kell választanunk, amihez bor helyett dzsúz jár.

Akár dönthetünk a török vacsora mellett is, melyről Maksut Askar, az isztambuli Neolokal executive séfje fog gondoskodni. Maksut Askart az anatóliai konyha modern úttörőjeként tartják számon, kiérdemelte „a régió felfedezettje” címet is. Autentikus török borokkal fogyaszthatjuk a menüt.

Az időpontokat, a részletes menüket és jegyárakat itt böngészhetjük.

(fotó: Gourmet Fesztivál 2016 - Kálló Péter)