A belügyminiszter nyom nélkül engedhet be bárkit az országba

Legalábbis saját minisztériumában nem találtak semmilyen dokumentumot Gruevszkiről.

A 24.hu ennek kiderítése érdekében fordult közérdekű adatigényléssel a Belügyminisztériumhoz, aminek válaszából az derült ki, hogy Pintér Sándor belügyminiszter nyom nélkül engedhet be bárkit az országba.

„A Belügyminisztériumnak nincs információja arról, hogy kiknek és milyen indokkal engedélyezi a belügyminiszter, hogy külön engedéllyel átlépjék az országhatárt”

– áll a válaszüzenetben.

Korábban Vadai Ágnes, a DK politikusa kérdezte fel Pintér Sándort, hogy adott-e ki a Belügyminisztérium vagy az idegenrendészeti hatóság Gruevszkinek olyan okmányt, amellyel átléphette a magyar határt. A miniszter erre azt a választ adta, hogy az idegenrendészeti hatóságok a menekültügyi eljárásról más hatóságokat sem tájékoztathatnak, csak a kérelmezőt.

Ezek szerint a belügyminiszter és a Belügyminisztérium, továbbá a korábbi nyilatkozatai alapján a Külügyminisztérium sem tud semmilyen pontos információval szolgálni arról, hogy egy elitélt bűnöző, hogyan juthatott be Magyarországra és kávézgathat nyugodalmasan Budapest belvárosában.

Ebből vagy az következik, hogy hiábavaló minden propaganda, mert nem képesek megvédeni Magyarországot a gazdag bevándorlóktól és az embercsempészektől, vagy az, hogy a kormányzati szervek összejátszottak annak érdekében, hogy Gruevszkinek ne kelljen letöltenie börtönbüntetését, és hogy ezt ne kelljen bevallaniuk teljesen hülyének nézik a közvéleményt.

 

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)