A Fidesz is kíváncsi arra, milyen kalkuláció alapján büntette meg az ÁSZ a Jobbikot

Gulyás Gergely bizakodó: szerinte létezik egy ilyen kalkuláció.

Beszámoltunk arról, hogy a korábbi fideszes országgyűlési képviselő, jelenlegi ÁSZ-elnök, Domokos László nem tudott hétfőn a parlamentben Volner János azon egyszerű kérdésére válaszolni, hogy milyen számítás alapján döntöttek a 330 millió forintos bírságról.

„Remegő kezekkel, remegő hangon" - az Állami Számvevőszék vezetője így szembesült a Jobbik kérdéseivel

Volner János hétfő délutáni sajtótájékoztatóján elevenítette fel a Domokos Lászlóval lefolytatott vitájának a tanulságait. A Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés előtt, azonnali kérdés formájában kérdezte az Állami Számvevőszék elnökét, azonban arra továbbra sem derült fény, hogy mi alapján döntött a korábbi fideszes politikus által vezetett szervezet az ellenzéki párt 660 millió forintos megbírságolása mellett.

Mint írtuk, Gulyás Gergely azt sem érti, hogy lehet összekötni az Állami Számvevőszéket és a Fideszt, viszont most azt a véleményét is kifejtette, hogy a parlamentben azonnali kérdés formájában nem is lehet megindokolni egy ÁSZ-határozatot (azt tudni kell, hogy a Jobbiknak megküldött dokumentumban is csak a végösszeg szerepel, a számítás nem).

Ugyanakkor hangsúlyozta, ő sem ismeri a határozatot, csak a lényegi megállapításait, és az ügy nem is tartozik rá, de arra biztatta a Jobbikot, hogy forduljon véleményével írásban az ÁSZ-hoz.

Rákérdeztünk arra is a frakcióinfón, hogy azért kíváncsi-e a Fidesz az ÁSZ számítására, Gulyás Gergely közölte: meggyőződése, hogy létezik ilyen kalkuláció. Hozzátette: a Számvevőszék és a Jobbik is nyilvánosságra tudja hozni a határozatot, mindenkinek van erre lehetősége.

Csakhogy, a Jobbiknak elküldött papírokban nincs benne a számítás módja. Akkor tehát mindenki az ÁSZ-ra vár.