A Magyar Idők váratlanul bekérdezte Gulyás Gergelyt

Hát itt mi történt?

Mindenféle érdekes és érdektelen témáról szó volt Gulyás Gergely Magyar Idők-interjújában, bár számomra az egyetlen kevésbé unalmas rész a következő kérdés-válasz volt:

"Kérdés: Csak Soros György megállítása a választás tétje, vagy ennél azért árnyaltabb a kormánypártok üzenete a szavazóknak?

Válasz: A tét a polgári Magyarország, amely egyszerre jelenti a békés fejlődés és építkezés folytatását, valamint a biztonság fenntartását az európai bevándorlási válság közepette. A tét a polgári Magyarország, amely egyszerre jelenti a békés fejlődés és építkezés folytatását, valamint a biztonság fenntartását az európai bevándorlási válság közepette. A polgári építkezés folytatása egyszerre jelenti a 2010-ben kezdődött kormányzás új alapokon álló gazdaságpolitikájának, nemzetpolitikájának, társadalompolitikájának és ezen belül nagyon hangsúlyosan családpolitikájának folytatását. Mindezek sajnos nem magától értetődők. Ha azok térnének vissza a választás eredményeként, akik 2002 után nyolc év alatt egyszer már porig rombolták a rendszerváltozás utáni évtized eredményeit, akkor a történelem ismételheti önmagát. Azzal a különbséggel, hogy a balliberális oldal ma politikailag, személyi összetételében és morálisan is még rosszabb állapotban van, mint akkor volt. Ha akkor hat év alatt vezették államcsődbe a hatalomra kerülésükkor általuk is elismerten kiváló gazdasági helyzetben lévő országot, ma három év alatt is képesek lennének ugyanerre."

Ha valakit érdekel a teljes interjú itt olvashatja.

(fotó: Máthé Zoltán/MTI)