Gulyás Gergelynek nem tetszett Vona lebuzizása, de szerinte az ellenzék van médiafölényben

Interjút adott a Pesti Srácoknak Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke.

A politikus elárulta: ő a teljes médiával szemben kritikus, semmilyen viszonyban nincs Habony Árpáddal, de a TV2 Spéder-riportja mellett pedig Vona Gábor lebuzizásáról és lesújtó a véleménye.
 
"Megengedhetetlen, hogy egy médium Ungár Klára szintjére süllyedjen. Ha Terry Black mond valamit, az eleve érdektelen, annak a konzervatív oldalon semmilyen hitele nem lehet, ha pedig még Zuschlag János is megerősíti, akkor biztos, hogy hazugságról van szó. Ezt is így kell kezelni"
- mondta, hozzátette ugyanakkor, hogy felháborította az is, mikor válaszul Vona Gábor felesége levelet írt Orbán Viktor nejének.
 
Gulyás a Fidesz épülő sajtóbirodalmával kapcsolatban azt mondta, Magyarországon sajtószabadság és piacgazdaság van, hogy melyik sajtóterméknek ki a tulajdonosa, nem az állam, hanem a polgári jog szabályozza.
 
A politikus ráadásul úgy látja, még mindig túlsúlyban van az ellenzéki média.
 
"Az újságírást befolyásolni ma nem az állam, hanem a tulajdonos képes. A magyar média tulajdonosi viszonyai folytán ma sokszínűbb, a sajtószabadság pedig érvényesül, sokkal inkább mint Nyugat-Európa legtöbb államában"
 
- mondta Gulyás abban az országban, ahol épp Habony Árpád és Mészáros Lőrinc tulajdonosok építenek sajtóbirodalmakat, piacgazdasági alapon, persze.
 
A képviselő szót ejtett a kormánypárti politikusok urizálásáról és Rogán helikopterezéséről is. Mint mondta, felesleges azt a látszatot kelteni, hogy egy vezető politikus átlagos életet él, persze Magyarország a szegényebb országok közé tartozik, ezért érdemes kerülni az indokolatlan fényűzést. Rogánt annyian támadják a sajtóban, hogy ő inkább nem áll be a sorba. Hozzátette: Edmund Stoiber úgy volt 14 évig bajor tartományi miniszterelnök, hogy heti rendszerességgel közlekedett helikopterrel, amelyet a bajor tartomány biztosított számára. És senki egy rossz szót nem szólt rá Németországban.
 
Gulyás elsütött egy poént is: demográfiai szempontokból is reméli, hogy nem impotens az ellenzék.
 
Akit még ezek után is érdekel a teljes interjú, itt elolvashatja.