Újabb családi mészárlás - megölte két gyermekét, majd magával is végzett egy tatabányai férfi

Újabb családi mészárlás - megölte két gyermekét, majd magával is végzett egy tatabányai férfi

Az egyre gyakrabban előforduló családon belüli erőszak sorát bővíti a jelenlegi tatabányai eset, ahol a rendőrség közlése szerint egy tatabányai férfi megölte 9 és 7 éves gyermekeit, majd önmagával is végzett.

A rendőrségre pénteken fél 12 előtt érkezett bejelentés egy családi veszekedésről Tatabányáról. Mire a helyszínre érkeztek, már a két gyermek és apjuk is halott volt.

További részleteket egyelőre nem közöltek, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a történtek pontos körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Az elmúlt évben ez már a sokadik hasonló eset. Tavaly Andornaktályán és a Rózsadombon is kiirtotta a családját egy-egy férfi. Decemberben pedig Győrben ölte meg egy fél éve szabadlábra helyezett apa 10 éves fiát és 13 éves nevelt lányát, majd felakasztotta magát. 

Az egymást követő szörnyű esetekre már a kormányzat is kénytelen volt reagálni. Varga Judit igazságügyi miniszter január első hetében zéró toleranciát hirdetett az erőszakkal szemben és jogszabályi változtatásokat helyezett kilátásba.

Kormányzati zéró tolerancia a győri gyilkosságok után: nem kerülhetnek feltételes szabadságra a támadók

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán számolt be a győri kettős gyermekgyilkosságról készült jelentés megállapításairól. A tárcavezető további szigorításokat helyezett kilátásba, ugyanakkor világos politikai üzenettel is szolgált: a megállapítása szerint migrációt támogató Isztambuli Egyezménynek nincs köze a kapcsolati (családon belüli) erőszakhoz, ezért a kormányzat azt nem is fogja ratifikálni.