Gyöngyösön is elutasították a rabszolgatörvényt

Újabb településen lesz tilos emelni a túlórakeretet.

A gyöngyösi képviselő-testület ellenzéki képviselői túlnyomó többséggel szavazták meg a rabszolgatörvény elutasítását, ami azt jelenti, hogy

az önkormányzati tulajdonban lévő gyöngyösi cégek ezentúl nem alkalmazhatják a túlórakeret emelésére vonatkozó módosításokat.

A döntés értelmében az önkormányzat a Gyöngyösön bejegyzett, illetve a településen működő gazdasági társaságok részére is javaslatot tett arra, hogy tekintsenek el a törvény alkalmazásától.

A jelenlévő képviselők közül a helyi Fidesz politikusai a rabszolgatörvény elutasítása ellen szavaztak. Őket egyedül a Jobbikból tavaly júniusban távozott, és azóta a kormánypárti szatellitalakulat Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakozott Bús Árpád Zsolt támogatta tartózkodó voksával.

Áll a bál Szombathelyen: az ellenzék gyakorlatilag átvette az irányítást a közgyűlésben

Elfogyott a többség: a városban a fideszes többséget eddig a Pro Savaria színeiben politizáló Molnár Miklós alpolgármester biztosította, ő azonban az elmúlt hónapokban szakított a kormánypárttal: az utóbbi hónapokban azonban annyira megromlott a kapcsolatuk, hogy a csütörtöki közgyűlés első napirendi pontja éppen Molnár Miklós alpolgármester visszahívása lett volna, de azt az érintett és a Jobbik képviselőjének szavazatával az ellenzéki többség levette napirendről.