Gyöngyösi Márton nyílt levelet írt Orbán Viktornak a pedofilügy kapcsán

Gyöngyösi Márton nyílt levelet írt Orbán Viktornak a pedofilügy kapcsán

A Jobbik-Konzervatívok elnöke felidézte, amikor 2018-ban tízmilliós honoráriumért Budapestre hívták a pedofil kijelenéséről elhíresült Milo Yiannopoulos influenszert előadni. A rendezvényen a Fidesz-KDNP véleményformáló és közhatalmat gyakorló tagjai is részt vettek. Gyöngyösi a kipattant kegyelmi botrány után sem talált egyetlen elhatárolódó nyilatkozatot...

Nyílt levelet írt Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke a fideszes pedofilbotrány kapcsán a miniszterelnöknek, amit teljes egészében elérhetővé tett a Facebook oldalán.

A konzervatív párt európai parlamenti képviselője először is arról ír, hogy a Novák Katalin volt köztársasági elnök, valamint Varga Judit volt igazságügyi miniszter és Balog Zoltán református püspök, volt emberi erőforrások minisztere nevéhez köthető kegyelmi ügy igen nagy felzúdulást keltett a magyar közéletben.

Érthető módon, hiszen a pedofíliával összefüggésben elítélt Kónya Endrének adott kegyelem általában véve is erősen szembement a magyar társadalom értékítéletével, illetve az egyetemes emberi erkölcsökkel is.

Különös fényt vet ugyanakkor az ügyre az is, hogy mindez annak a Fidesz-KDNP-kormánynak az idején, és egyes tagjainak támogatásával ment végbe, amely évek óta a keresztény és konzervatív, jobboldali értékek védelmezőjeként, a családok támogatójaként hirdeti magát

- fogalmaz.

Gyöngyösi kifejtette: nem szeretne csatlakozni azoknak a politikai szereplőknek a sorához, akik ebben a botrányban is a politikai kommunikációs termék lehetőségét látják, és nem kíván vádaskodni sem.

"Ugyanakkor látom azt is, hogy milyen meghasonulást idézett elő a kegyelmi ügy számos jó szándékú Fidesz-tag és szimpatizáns, valamint szavazó lelkében. Ők azok az emberek, akik valóban azért támogatják a Fidesz-KDNP-t, mert azt várják tőlük, hogy a családok és a hagyományos jobboldali értékek védelmezői legyenek" - mutatott rá.

Ön Magyarország miniszterelnökeként a jelenlegi rendszer legmeghatározóbb alakja, és a kormány által kommunikált világkép legfontosabb formálója. Ebben a minőségében úgy gondolom, hogy minden bizonnyal széles körű ismeretekkel rendelkezik azt illetően, hogy a Fidesz-KDNP, illetve a magyar kormány milyen külföldi politikai aktorokkal áll kapcsolatban, és van befolyása azt illetően, hogy ki lehet, és ki nem lehet elfogadott a Fidesz-KDNP köreiben - írja.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke felidézte, az elmúlt hetekben gyakran jutott eszébe az az eset, amikor a Fidesz-KDNP-kormányhoz közel álló szereplők a magyar kormány nevében 2018-ban Magyarországra hívták Milo Yiannopoulos brit-amerikai politikai kommentátort. Yiannopoulos nézetei arról, miszerint semmi probléma nincs a 13 éves kisfiúk megrontásával, közismertek, és már korábban is éles vitát váltottak ki.

"Ennek dacára tízmilliós honoráriumért Budapestre hívták a pedofil kijelenéséről elhíresült influenszert előadni, és ezen az előadáson a Fidesz-KDNP véleményformáló és közhatalmat gyakorló tagjai is részt vettek. A most kipattant kegyelmi botrány nyomán kerestem azokat a nyilatkozatokat, amelyekben a megjelentek esetleg elhatárolódnak Yiannopoulos nézeteitől, ám ilyet nem igazán találtam, így arra következtetek, hogy a Fidesz-KDNP továbbra is egy vállalható véleményformáló személynek tartja a pedofíliát támogató Milo Yiannopoulost."

Sajnálattal láttam, hogy Ön – mint a véleményvezért hazánkba meghívó magyar kormány feje – sem tiltakozott! Bízom benne, hogy mint a hazájáért aggódó magyar értelmiségi, bizalommal fordulhatok Önhöz úgy is, mint másik értelmiségihez, és úgy is, mint a magyar kormány fejéhez - írja.

Kérem, segítsen abban, hogy feloldhassuk a félreértéseket és kételyeket azok körében, akik most értetlenül állnak a fenti események előtt. Segítsünk azoknak a kétségtelenül jó szándékú és hazaszerető fideszes politikusoknak, aktivistáknak és szimpatizánsoknak, akik évek óta rendületlenül támogatják a Fidesz-KDNP-t abban a hitben, hogy ezzel a hagyományos értékeket és a családokat védik. Ezúton kérem, hogy határolódjon el Milo Yiannopoulos kijelentésétől - kérte Gyöngyösi Márton a miniszterelnöktől.

Mi az Ön és a Fidesz-KDNP szellemi hátországának viszonya a pedofília kérdéséhez? A pedofíliát vállaltan támogató Milo Yiannopoulos meghívása és szerepeltetése mennyiben képviseli a jobboldali-konzervatív értékrendet? Fontosabb-e Önnek és kollégáinak a politikai irányvonalhoz való hűség, mint a súlyos, pedofil bűncselekmények minden körülmények között való elítélése?

- tette fel a kérdést az ellenzéki párt vezetője.

"Kérem, segítsen a tisztánlátásban – nem csak nekem, de számos magyar embernek, aki a következő hónapokban felelős döntést kíván hozni szavazatát illetően, és szeretné tudni, hogy mi a Fidesz-KDNP pontos álláspontja a pedofíliát illetően" - zárta sorait Gyöngyösi.

(Címlapkép: Facebook)