Gyöngyösi: a mai naptól számolni kell Magyarországon a terrorveszéllyel

A Orbán-Gyurcsány koalíció szembe ment a magyar érdekkel, és megszavazta a katonai missziót.

Gyöngyösi Márton ugyanakkor figyelmeztetett: Kész Zoltán, aki nemrégiben még Veszprémben azzal kampányolt, hogy a kétharmad lebontásában neki fontos feladata lesz, kedden azonban megmutatta, hogy valójában kisegítője, szárnysegédje annak, Gyurcsány és Bajnai embereivel együtt.

 
A képviselő rávilágított: a tapolcai választási győzelmével a Jobbik megmutatta: a Jobbik az egyedüli olyan párt, amelyik a rendszerváltó erőket képes térdre kényszeríteni, míg Rig Lajos győzelme azt bizonyítja, hogy a XX. század pártjai feletti győzelmet egyedül a Jobbik tudja garantálni – húzta alá.

Semmi nem indokolja

Gyöngyösi szerint a magyar nemzeti szuverenitásról az is sokat elárul, hogy a Washingtonból érkező felszólításra pár hét alatt Magyarország egy katonai missziót küld ki az Iszlám Állam ellen, amelynek létrejöttében a nyugatot komoly felelősség terheli.
 
Mind a mai napig nem tudjuk, hogy az ISIS katonai, pénzügyi utánpótlása honnan származik – mutatott rá a jobbikos honatya. Hogyan képes egy ütőképes, adóbevételekkel rendelkező állam létrehozására, működtetésére, illetve egy komoly haderő felállítására? - fogalmazta meg kételyeit Gyöngyösi.
 
Az ISIS elleni misszió nem rendelkezik nemzetközi jogalappal, hiszen sem az ENSZ, sem a NATO nem hatalmazott fel senkit, hogy közbelépjen, így Magyarországnak sincs semmiféle kötelezettsége  - emelte ki, majd hozzáfűzte: semmi nem indokolja, hogy katonai és pénzügyi lehetőségeinket messze meghaladó módon vegyünk részt ebben a misszióban.
 
A katonai kockázatokról elmondta, egyáltalán nincs a Jobbik meggyőződve arról, hogy a kiküldött magyar katonák az iraki Erbíl városában valóban biztonságban lesznek, hiszen ez a helység csak relatív értelemben nevezhető biztonságosnak.
 
Ugyanakkor, még arra sem kaptunk konkrét választ, hogy a magyar katonáknak mi lesz majd a feladata, és arra sem, hogy meddig tartana a szolgálatuk a frontvonaltól néhány kilométerre található városban – árulta el.

Számolni kell a terrorveszéllyel

Gyöngyösi Márton ugyanakkor sokkal nagyobb kockázatnak tartja, hogy a magyar hatóságok és az intézmények nincsenek felkészülve az a Magyarországra irányuló potenciális terrorveszélyre. 
 
A frakcióvezető-helyettes emlékeztetett: az elmúlt években meghússzorozódott bevándorlás mértéke hazánkba, ugyanakkor a bevándorlók többségéről a magyar hatóságoknak az égvilágon semmilyen információja sincs, így a terrorveszély egy reális fenyegetést jelent, amivel sajnos Magyarországon számolni kell – hangsúlyozta.
 
Vajon melyik kormánytag fogja vállalni a felelősséget azért, ha Magyarországon egy terrortámadás történik a közeljövőben, köszönhetően az ISIS elleni katonai akcióban való részvételünkért – vetette fel a nemzeti párt politikusa.
 
A Jobbik ezért leszögezi, hogy ez a misszió a magyar érdekkel ellentétes, a Magyarországra irányuló terrorveszély miatt.
 
A Jobbik ezért sem a mai napon nem tudja támogatni a kormány részvételi szándékát, sem pedig a jövőben nem fog ilyen felelőtlen missziókhoz támogatást nyújtani – nyomatékosította a nemzeti párt szándékát Gyöngyösi.