Gyöngyösi Márton: a kormány kampánya teljes mértékben szemben áll azzal, amit ma Orbán bejelentett

Gyöngyösi Márton: a kormány kampánya teljes mértékben szemben áll azzal, amit ma Orbán bejelentett

Az Európai Parlament képviselője kifejtette, hogy hatalmas munka van a mostani választás mögött, hiszen sikeresen leszervezték az előválasztást, hogy minden választókörzetben egy kihívót tudjon kiállítani az ellenzék a Fidesz jelöltjével szemben és ki tudjanak választani egy közös miniszterelnök-jelöltet. Gyöngyösi Márton bízik abban, hogy a befektetett munka kifizetődik és a mai napon megtörténik a kormányváltás és a rendszerváltás.

Ahogy már beszámoltunk róla, Orbán Viktor rendhagyó módon a választások napján ismerte el, hogy a választás után döntenek a megszorításokról.

Ezt nektek, magyarok! Orbán a választások napján ismerte be: döntéseket hoznak a megszorításokról

Orbán Viktor miniszterelnök azután ismerte be, hogy megszorításokról fognak dönteni, hogy leadta a szavazatát. Az Egységben Magyarországért képviselője szerint nem meglepő, hiszen a megszorítások tudtával senki nem szavazna Orbán Viktorra. Valószínűleg még Orbán Viktor sem.

Gyöngyösi szerint ezt úgy lehet értelmezni mint egy óriási átverést, „hiszen elképesztő mértékű pénzosztásnak lehettünk a szemtanúi az elmúlt hónapokban és egy olyan sikerpropaganda zajlott a kormány részéről, amely nem sejtette ezeket a megszorításokat”.

„Az a kampány, amit a kormány folytatott az teljes mértékben szemben áll azzal, amit Orbán Viktor ma bejelentett. Ez pedig a választóknak az átverése”

– jelentette ki Gyöngyösi.

A Jobbik EP-képviselője hozzátette, hogy a magyar választásoknak az a tétje, hogy Magyarország a Kelet irányába indul-e és „egy fél-feudális, putyini-rendszert hoz létre”, amivel teljes mértékben elszigeteli magát vagy pedig visszatér a nyugati szövetségbe és megbízható tagja lesz az Európai Uniónak, helyreállítva a demokráciát és a jogállamot.

Gyöngyösi úgy látja, hogy az Európai Unióban vannak kötelezettségeink is, de vannak jogosultságok is.

„Az egyik ilyen fontos jogosultság az, hogy fontos forrásokhoz jutunk, de ehhez a játékszabályokat be kell tartanunk”

– emlékeztetett a politikus és hozzátette, hogy csak abban az esetben juthat Magyarország uniós forrásokhoz, ha az ellenzék nyeri meg a választást.