Úgytudjuk.hu: 10 orvos és félszáz ápoló hagyta ott a győri Petz Aladár kórházat

Úgytudjuk.hu: 10 orvos és félszáz ápoló hagyta ott a győri Petz Aladár kórházat

Mint megírtuk, az egészségügyben dolgozóknak hétfő éjfélig kellett aláírniuk az új jogállási törvénynek megfelelő szerződést, amire sokan nem voltak hajlandóak, ennek következtében az adatok alapján az állami egészségügyi rendszerból nagyjából 5500-an távoztak a járvány harmadik hullámának kellős közepén.

Az új szerződés miatt több mint ötezer dolgozó távozik az egészségügyből

Az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok alapján, közölte Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató keddi sajtótájékoztatóján. Ez a szám azonban azt is jelenti, öt százalékuk a harmadik hullám legnehezebb időszakában mondott fel.

Az Ugytudjuk.hu két független forrásból úgy értesült, hogy

tíz orvos és félszáz ápoló mondott fel a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban (PAMOK) az új egészségügyi szolgálati jogviszony miatt.

A lap azt írja, noha bizonyos osztályokat súlyosabban érint a változás, összességében nincs veszélyben Győrben a kórház működése a távozások miatt. Információik szerint Tatabányán és Mosonmagyaróváron arányaiban jóval több egészségügyi dolgozó döntött a távozás mellett, ezért utóbbi városból a sürgősségi- és fekvőbeteg-ellátás Győrbe kerül majd.

Az Ugytudjuk megkereste a kórházat, amely az értesüléseket nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Valóság vs. mese: nem fogadnak betegeket munkaerőhiány miatt a Szent Imre Kórház egyik részlegén

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, kedden az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok alapján, közölte Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató keddi sajtótájékoztatóján. Ez a szám azonban azt is jelenti, öt százalékuk a harmadik hullám legnehezebb időszakában mondott fel.