Győr tele volt részeg emberekkel

A rendőrök pedig nem győzték összeszedni őket. De mi lehet a rendőrök védőitala?

#1 Tüzet rakott, majd sírt

A Győri Rendőrkapitányság beosztottjai 2015. február 20-án 0 óra 40 perckor Győr-Gyárváros egyik utcájának füves területén tüzet észleltek. Az egyenruhások a „kupac” mellett egy földön ülő, ittas állapotú férfit észleltek, aki sírva panaszolta, hogy csak melegedni akart. Az intézkedés alá vont zavartan felelt az egyenruhások kérdéseire. A járőrök a tüzet eloltották, majd az 52 éves győri férfihez értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba szállították.

#2 Nem jött a vonat, lefeküdt pihenni

A Készenléti Rendőrség beosztottjai 2015. február 20-án 15 óra 45 perckor a győri vasútállomás főbejáratánál észleltek egy földön fekvő férfit. A rendőrök az ittas állapotú 39 éves gyöngyösi lakost felsegítették, majd elsődleges egészségügyi ellátásban részesítették és a további sérüléseinek ellátására részére mentőt hívtak.

#3 Hirtelen mozdulattal statikusként lépett elő

Szintén a győri járőrök mentettek meg egy helyi ittas állapotú férfit, akit 2015. február 20-án 16 óra 40 perckor Győrben, a Wesselényi utcában ellenőriztek. A 43 éves győri lakos az úttesten tántorgott, majd hirtelen mozdulatokkal a járdára lépett és egy ház falának esett. A rendőrök a férfit felsegítették, biztonságos helyre ültették, majd a helyszínre érkező mentőápolók részére átadták.

#4 A Mindenható!

A győri rendőrök 2015. február 20-án 23 óra 45 perckor egy helyi szórakozóhelyre vonultak, mivel ott egy vendég kiabált és szidalmazta italozó társait.
 
A pultos többször felszólította a fiatalembert cselekménye abbahagyására, azonban ő erre nem volt hajlandó. A járőrök a vendéglátóipari egység előtti füves területen szólították fel a 30 éves győri férfit személyi adatainak igazolására. A fiatalember összefüggéstelenül beszélt, „mindenhatónak” nevezte magát és nem működött együtt az intézkedőkkel. Az egyenruhások a férfit megbilincselték, majd a helyszínre érkező mentőautóba ültették. A mentőszolgálat munkatársai a pszichésen zavart férfit rendőri kísérettel kórházba szállították.

#5 Italozásra védőitalozás dukál

Szintén a győri rendőröknek mondott köszönetet egy 55 éves helyi lakos. A didergő férfira 2015. február 21-én, 15 óra 15 perckor találtak rá a rendőrök a „Szabadhegyi-tó” partján.
 
Az intézkedés alá vont ittas állapotban esett a vízbe, és miután partra mászott, teste teljesen átfagyott. Az egyenruhások a sérültet betakarták, részére védőitalt adtak, majd a kihülés veszélye miatt a mentőszolgálat munkatársainak átadták.