Győrfi Pál válasza Zachernak: Ne felejtsük el a karácsonyt!

Győrfi Pál válasza Zachernak: Ne felejtsük el a karácsonyt!

Az általam szeretve tisztelt Zacher főorvos úr mai sajtónyilatkozatára reagálok, aki orvosi, szakmai szempontból nagyon helyesen félti az embereket a járvány erősödésétől, a fertőződéstől. Az óvatosság, a szigorú korlátozások teljesen helyénvalók, nekem valójában a média által a cikkhez adott „felejtsük el ezt az idei karácsonyt” címmel és annak kissé félreérthető üzenetével van bajom. Szerintem talán sohasem volt ekkora értéke és tartalma az előttünk álló Ünnepnek. Az összetartozás, a szeretet és az önzetlenség megtapasztalásának, átélésének

- írja Győrfi Pál Facebookon.

Zacher: Felejtsük el az idei karácsonyt, hogy legyen jövőre karácsony!

Szerintem felejtsük el ezt az idei karácsonyt azért, hogy legyen jövőre karácsony - jelentette ki Zacher Gábor toxikológus és mentőorvos az RTL Klub Reggeli műsorában. Azért mondja ezt, hogy ne arról szóljon a történet, hogy a szabályok be nem tartása miatt elmenteket gyászoljuk. Zacher egy példát is hozott, a Vörösmarty téren 30-40 ember csoportosult, iszogattak, maszk nélkül.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője ezután úgy fogalmaz, hogy

"Ne felejtsük el, hanem készüljünk rá már most és tiszta szívvel. Idén tényleg ne a bevásárlás, a boltokban vett sok drága ajándék legyen a cél, hanem a lelki örömszerzés. Tervezzük meg, hogy esetleg ha kell, fizikai kontaktus nélkül hogyan lehetünk együtt azokkal, akiket szeretünk. Biztosan nem könnyű, de ha addig nem csökken jelentősen a kockázat el kell fogadni, hogy ebben a veszélyes időszakban a puszi és az ölelés helyett egymás érdekében telefonon, videón, vagy levélben mondjuk el egymásnak azokat a szavakat, amiknek jelentését jó esetben egész évben érezhetjük, törődve a másikkal családban és családon kívül egyaránt."

NE felejtsük el a Karácsonyt! Az általam szeretve tisztelt Zacher főorvos úr mai sajtónyilatkozatára reagálok, aki...

Közzétette: Győrfi Pál – 2020. november 25., szerda