Ha kellőképpen gazdag, jöhet a bevándorló

"Politikai érettség"

A Referendumok - Legyen meg a te akaratod című kommentárjában Stefan Ulrich kiemelte, hogy Európában "reneszánszát éli a közvetlen demokrácia", de kérdés, hogy ez a politika javulását és a polgárok elégedettségének növekedését eredményezi-e.

Szerinte a vasárnapi kvótareferendum esetében nem lehet "fair" szavazásról beszélni. A kormány kérdésére utalva úgy fogalmazott, hogy ezzel az erővel akár azt is kérdezhették volna, kívánnak-e az emberek magasabb adókat vagy kevesebb nyári szabadságot.

Ezt ráadásul egy "szélsőségesen egyoldalú" "heccpropaganda" kampánnyal is sikerült megtámogatniuk.

Ennyi pénzt szórt el a kormány a sikertelen népszavazásra

Ahogy korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, a kormány augusztusig 6 milliárd közpénzt dobott ki az ablakon kampányra, a Népszabadság szerint ezt követően további 5 milliárdot különítettek el őszre.

Úgy véli, "politikai érettséget" mutat, hogy a magyarok többsége nem ment el szavazni, ám az érvénytelenség nem gátolja a jövőbeni alkotmánymódosítást.

A tehetős külföldi, jó külföldi

A müncheni lap a letelepedési kötvényekről 300 ezer eurótól nyitott a világra címmel Cathrin Kahlweit írását is közölte, aki kiemelte:

Magyarország "menekülteket" ugyan nem akar befogadni, viszont gazdag külföldieknek, jó pénzért mindig terem vízum.

A letelepedési kötvényeket "szép bevételi forrásnak" nevezi, hozzátéve, hogy az Orbán-kormány nem látja szívesen a gazdasági migránsokat, de

"nyilvánvalóan szemet huny, ha a bevándorlók kellőképpen gazdagok".

Kahlweit azt is hangsúlyozza, hogy a letelepedési kötvényeken nem csupán az állam, de az offshore hátterű pénzügyi közvetítők is óriásit szakítanak: a profit 23-28 százaléa ugyanis náluk landol.

Ugyanakkor felidézi Pintér Sándor éveleji közlését, mely szerint 3500 személy jutott eddig letelepedési kötvények révén magyar állampolgársághoz, ám a lap megemlíti, hogy családtagokkal együtt számuk inkább 6220 körül járhat, származásukat tekintve pedig kína, orosz, iráni, ukrán, pakisztáni, szír, török, szaúdi, kazah, nigériai és még vagy egy tucat náció tagjairól van szó.

Orbán afrikaiakat hív az országba, és akkor sem mond le, ha elveszti a népszavazást

Az afrikai NewAfrican nevű magazinban jelent meg egy kétoldalas hirdetés, melyben Magyarország letelepedést kínál a fekete kontinens lakói számára. Miközben a kormány milliárdokat költ a bevándorlásellenes kampányra, a háttérben letelepedési kötvényekkel lobbizik világszerte, és tehetősebb migránsok ezreinek ad jogot a magyarországi tartózkodásra.