Ismét megloptak minket a Gucci-gengszterek: ezúttal izraeli haverok szakíthattak

Csiribú-csiribá, így tűnik el az állami vagyon.

A Budapest belvárosában, a Zrínyi utca 3. szám alatt található irodaház a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) árverésén cserélt gazdát, fölöttébb rendhagyó körülmények között.

A Gresham-palota mögött található ingatlan kifejezetten kedvező áron, 3,87 milliárdért szerezte meg a szerencsés nyertes, aki a Heti Válasz szerint egy strómangyanús játékbolt-tulajdonos: Rózsa Judit.

Ő a Minipolis játékbolt vezetése mellett vagyonkezelőként is szeret tevékenykedni több, offshore hátterű vállalkozás élén is, de mit ad Isten, a legfrissebben bejegyzett cég (EastCastle Investments Kft.), amihez köze van épp ingatlan-adásvétellel, -kezeléssel és -üzemeltetéssel foglalkozik.

A máltai cég kézbesítési megbízottja egy Rogán Antal környezetéhez tartozó ügyvéd, Békés Ádám, aki ingatlanos vállalkozáson keresztül kapcsolódik a Habony Árpád barátjaként emlegetett izraeli-grúz üzletemberhez, a Princess pékséglánc egyik üzemeltetőjéhez, Michael Gagelhez és annak testvéréhez, Dina Moshavihoz.

Emlékezetes, a férfi és üzlettársa, a szintén kettős állampolgár Shabtai Michaeli már a letelepedési kötvények kapcsán is szóba kerültek, illetve tavaly a Puskás Ferenc Stadion metróállomást és a fölötte lévő Stadionok irodaház lehetséges vevőiként szerepeltek a sajtóban.

Az említett MNV-árverésen Rózsa Judit és György Rudolfné - egy esztergomi iskola gazdasági ügyintézője - űzték a végéig a licitet, holott józan paraszti ésszel belátható, egyiküknek sem valószínű, hogy lett volna miből alkudoznia a több milliárdos ingatlanra.

Külön érdekesség, hogy a Fidesz-közelivé vedlett Origo a licit közben(!) képletesen bakot tartott Rózsa Juditnak, és komolyan beleszállt riválisába, megírva róla, hogy kertjében "tyúkok, kakasok szaladgálnak", ergo nem valószínű, hogy a licithez szükséges pénzt a kredenc alsó fiókjából rántotta elő.

Igen ám, csak a későbbi győztes Rózsa Judit személye már nem zavarta a kormányközeli orgánumot, az ő háttere teljesen rendben volt, feltehetőleg azért, mert mögötte a megfelelő hátszél fújdogált.

Esetleg pont a budapesti ingatlanpiacon nagyon is aktív, anno még az SZDSZ-el is remek kapcsolatokat ápoló, mára pedig Habony-darling Gagel-família felől.

(Képünkön Habony Árpád és Michael Gagel, szemüvegben és szemüveg nélkül.)