Habony Árpád megszerezte a fővárosi kaszinóbiznisz harmadát

Habony Árpád megszerezte a fővárosi kaszinóbiznisz harmadát

Az informális miniszterelnöki tanácsadó 32,94 százalékos tulajdonrészt szerzett az öt budapesti kaszinót üzemeltető cégcsoportban.

Kis híján egyharmados, 32,94 százalékos tulajdonrészt szerzett az öt budapesti kaszinót üzemeltető cégcsoportban, a Garinvest Projekt Zrt.-ben Habony Árpád cége, az ENTER-TNMNT Invest Zrt. A fennmaradó kétharmadnyi tulajdoni hányad változatlanul Garancsi Istváné maradt – számolt be a Válasz Online.

Emlékeztetnek, az Orbán-kormány 2056-ig betonozta be a fővárosi kaszinóbizniszt, ugyanahhoz a cégcsoporthoz tartozik az öt budapesti kaszinó, amelyek név szerint a Sofitel, a Corvin, az Atlantis, a Tropicana és az Atrium. A korábbi kisebbségi tulajdonos, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter tavalyi kinevezése miatt eladta üzletrészét. Ez a tulajdonrész került most Habonyhoz.

A portál szerint többek között ez is arra utal, hogy az informális miniszterelnöki tanácsadó

komoly NER-alakként fogja pozicionálni magát a 2023-as évtől.

Mindemellett a számok is magukért beszélnek: a Las Vegas Casino-csoport üzemeltetésért felelős leányvállalata, az LVC Diamond Kft. tavaly

30,4 milliárd forintos árbevétel mellett 10 milliárd forintot meghaladó adózás előtti eredményt produkált, tehát egy egy óriási pénzgyárról van szó.