Habonyék "kormányzati jósdájának" szánalmas beégésén röhög a fél magyar sajtó

Duzzoghatnak a tanárbácsi házi kedvencei.

Amikor a 888 betoppant a magyar médiapiacra, mindenki vakarta a fejét és próbált rájönni, hogy mi is akar ez lenni? Október 23-án végre kiderült:

Habonyék tulajdonképpen újjáalakították a Gyurcsány-éra legbizarrabb intézményét, a kormányzati jósdát, és csináltak belőle egy hírportálszerűséget.

Balhét kamuzott a Jobbik megemlékezésére a fideszmédia

Miért éppen a nemzeti ünnep lenne az a nap, amikor a kormánypárti média nem hazudik? A Jobbbik Corvin-közi megemlékezését egy kisebb csapat cigány szerette volna megzavarni, de nem jött össze. A 888 és az Origo viszont jól megírta, hogy balhé volt.

A kulisszatitkokat azonban szűken mérik a súlyos állami pénzeken futtatott kormányzati napiszarnál, mivel azt már az N1TV sem tudta kihúzni belőlük, milyen módszerekkel fürkészik a jövőt és hogyan hallucináltak Vona Gábort kifütyülő antifa cigányokat, lökdösődést, zsidózást-cigányozást a Jobbik '56-os megemlékezésére.

Nem sikerült kideríteni, hogyan látja előre a jövőt a 888

Előre megírt cikkekkel készülhetett a 888.hu és a Lokál a Jobbik október 23-i megemlékezésére. A 888 percekkel Vona Gábor beszéde előtt publikált egy cikket mely szerint rendbontók zavarták meg a pártelnök beszédét, a Lokál pedig arról számolt be, hogy antifasiszták tüntettek Vona beszéde közben.

A Nemzeti Televízió videóján feszengő, újságírónak kicsit sem látszó tárgyak meg is kapták a magukét a szakma nem államilag távvezérelt részétől.

Forrás: Vastagbőr

A Fidesz-ellenességgel annyira nem vádolható Mandineren Stumpf András találóan tapintott rá a lényegre:

"Az igazán nagyok orákulumként mondják meg, mi történt egy eseményen, amely még el sem kezdődött.

Amint látjuk, 17.12-kor beszámoltak arról, mi történt Vona beszéde alatt! Miközben a Jobbik-elnök csak három perccel később, 17.15-kor kezdett beszélni! Mi ez, ha nem szupertempó? "

Még a Jobbikkal egyáltalán nem szimpatizáló baloldali sajtó sem hagyta kritika nélkül a G. Fodor Gábor homokozójából előkerült méretes kutyapiszkot és annak olyan kormánypárti médiumokon való szétterülését, mint az Origó, vagy a Lokál.

Csúcsra hazudta magát a fantasy újságírás bulvárszekciója

Mint ismert, a magyar média fantasy szekciójának egyik legnívósabb orgánumának internetes oldalán már vasárnap este is fullba nyomták a kretént, nevén nevezve a gyereket: hazudtak. Ezt azonban nem érezték elegendőnek, így nyomtatásban is hozzák a formájukat. A rendezvény előtt nagyjából fél órával egy mintegy negyven főből álló roma csoport jelent meg a Corvin-közben sípokkal és kereplőkkel felszerelkezve.

Az Indexhez kötődő Comment:com is pellengérre állította a lakájmédiát:

"Az ATV szúrta ki, hogy az Origo már 17:05-kor kiélesített egy (később teljesen átírt - a szerk.) cikket a Jobbik rendezvényéről és Vona Gábor felszólalásáról, miközben a pártelnök 17:15-kor lépett csak fel a színpadra. Szolgalelkűség deluxe a 2016-os kormánypárti médiában G.Fodor Gábor és az Origo tálalásában."

Azt is megjegyzik, hogy az Index egyetlen munkatársa sem érzékelt semmit a Habony-média által bekamuzott balhéból, és fölteszik a szakmailag és emberileg is nagyon releváns kérdést:

"Vajon mennyire alszanak könnyen azok a szerkesztők és újságírók, akik ezekhez az anyagokhoz asszisztálnak?"

A 444.hu, a Budapest Beacon és az ATV hasonlóképpen verte el a port az Origón és a 888-on.

A Napirajz szintén frappáns ujjgyakorlat keretében emlékezett meg a nem mindennapi sajtóbravúrról:

Felépült a Fidesz hazugságbirodalma! Így hülyítik közpénzből az embereket!

Az évente közel 80 milliárdból működő közmédia nem volt elég: a Fidesz Habony Árpád és Andy Vajna segítségével tovább építette médiabirodalmát, melynek segítségével emberek millióival próbálnak elhitetni teljes képtelenségeket is. Cikkünkből megtudhatja, hogy próbál manipulálni a kormánypárt a következő években.