Migránsoknak nézték a vendégmunkásokat, komoly riadalom támadt Hajdúnánáson

Migránsoknak nézték a vendégmunkásokat, komoly riadalom támadt Hajdúnánáson

A hajdúsági kisvárosban több külföldit is látni véltek a helyiek, akik ebből arra következtettek, hogy egy nagyobb létszámú migránscsoport érkezhetett a településre és emiatt sokan jelezték, hogy félnek. Végül kiderült, hogy a külföldiek csoportja hivatalos vendégmunkásként érkezett a településre - számolt be róla az ATV Híradó.

Az ATV stábjának nyilatkozó Pál-Kovács Dezső vállalkozó jól ismeri a városba érkező külföldieket, mivel ő működteti azt a helyet, ahol megszálltak. Őt elmondása szerint Tiszaújvárosból keresték meg, hogy be tudna-e segíteni szállást és étkezést biztosítva a MOL-beruházáshoz érkező indiai dolgozóknak.

A város önkormányzata a településen terjedő pletykák miatt kiadott egy közleményt, amelyben cáfolták a migránsok érkezéséről szóló információkat és közölték, hogy az "érintett munkavállalók Hajdúnánáson történő tartózkodása megfelel a jogszabályi előírásoknak".

Ellenzéki politikusok szerint az elmúlt évek kormányzati politikája és propagandahadjárata miatt nem meglepő, hogy az emberek megijedtek a városban.

Az emberek meglátnak 3-4 olyan embert, aki másként öltözködik vagy nem úgy beszél, mint a hajdúnánásiak, akkor már elkezdődik a migránsozás

- érzékeltette a helyzetet Oláh Miklós, helyi önkormányzati képviselő.