Hajóbaleset történt a Dunakanyarban: ketten meghaltak, öten eltűntek

Hajóbaleset történt a Dunakanyarban: ketten meghaltak, öten eltűntek

Egy motorcsónak ütközött szombat éjszaka egy szállodahajóval Verőcénél. A kisgéphajó egyik utasa megsérült, de a partra tudott úszni, két holttestet megtaláltak, öt embert még keresnek.

Motorcsónak ütközött egy szállodahajóval a Dunán, Verőce közelében, a balesetben két ember életét vesztette, öt embert jelenleg is keresnek – számolt be a Híradó.hu.

A motorcsónakon nyolc felnőtt utazott, amikor az egy szállodahajónak ütközött.

Május 18-án késő este az éjszakai órákban érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy a 12-es főút mellett Verőce magasságában egy vérző fejű, sérült férfit találtak, akivel nehéz kommunikálni – tájékoztatott Csécsi Soma, a BRFK szóvivője. A rendőrök kimentek a helyszínre, meghallgatták a férfit, felvették vele a kapcsolatot, és az elsődleges kommunikációból arra lehetett következtetni, hogy a férfi valamiféle vízi baleset, hajóbaleset áldozata lett.

A rendőrök a katasztrófavédelemmel és a Pest Megyei Kutató Mentőszolgálat munkatársaival kiegészülve azonnal megkezdték a környék átvizsgálását, átkutatását, ebbe a kutatásba drónok is bekapcsolódtak, és a keresés a vízről, illetve a szárazföldről egyaránt egy időben zajlott – tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Nem sokkal később egy férfi holttestét találták meg Verőcétől délre a Duna-parton, majd órákkal később egy női holttestet is találtak a Megyeri híd magasságában a Dunán és találtak egy sérült kisgéphajót is

– mondta el Csécsi Soma.

A rendőrök azt is megállapították, hogy ebben az időszakban abban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és azt állapították meg, hogy a szállodahajó oldala sérült. Jelenleg a rendőrök mind a szállodahajó, mind a kisgéphajó vonatkozásában szemlét tartanak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást rendelt el több ember halálát okozó vízi közlekedés veszélyeztetése gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben.

A rendőrség információja szerint a motorcsónakon összesen nyolc felnőtt korú személy tartózkodott, akik közül jelenleg ötöt, három férfit és két nőt nagy erőkkel eltűntként keresnek. A Budapesti Rendőr-főkapitányságnál a nyomozás folyamatban van, amibe informatikai és hajózási szakértőket bevontak.

A nyomozás célja annak megállapítása, hogy terhel-e bárkit is büntetőjogi felelősség a baleset bekövetkeztéért.

(Címlapkép: BRFK/facebook)