Több ember meghalt egy reggeli vonatbalesetben Mindszentnél

Több ember meghalt egy reggeli vonatbalesetben Mindszentnél

A Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött egy kisteherautó.

Több ember életét vesztette és többen megsérültek, amikor vonat elé hajtott egy kisteherautó Mindszentnél kedd reggel - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Azt írják, a halálos baleset valamivel 7 óra előtt történt Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjáróban. Egy kisteherautó a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött. A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben többen megsérültek és többen a helyszínen meghaltak.

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták; a forgalmat pedig a környező utcákra irányítják.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az ütközés következtében a vonat kisiklott és az árokba borult. A balesethez a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a szegedi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes tűzoltókat riasztották. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínre egy mentőhelikopter is kiérkezett - tette hozzá az MTI.

A delmagyar.hu megyei hírportál helyszíni információi szerint a balesetben heten vesztették életüket.

Frissítés:

A Mávinform azt közölte a honlapján, hogy a vonaton 22 utas volt, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek; a teherautó utasai közül többen meghaltak.

Hozzátették, hogy a fénysorompó jól működött, a kisteherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé. A helyszínelés és a műszaki mentés miatt várhatóan szerda reggelig Szentes és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek.